728×90 caixa onti
Home > Educació > Ontinyent acull una jornada tècnica sobre l’aplicació del Pla Valencià d’Inclusió Social

Ontinyent acull una jornada tècnica sobre l’aplicació del Pla Valencià d’Inclusió Social

Ontinyent acollia hui una jornada tècnica sobre l’aplicació del Pla Valencià d’Inclusió Social (VICS) a La Vall d’Albaida al període 2017-2022. L’encontre, al que han participat tècnics de Serveis Socials i regidors de diversos ajuntaments de la comarca, comptava amb la intervenció del Secretari Autonòmic d’Inclusió i Cohesió Social, Alberto Ibáñez, qui feia especial atenció a la nova Renda Valenciana d’Inclusió en la que està treballant el Consell, i destacava l’eficiència d’Ontinyent en l’aplicació de les polítiques socials especialment en les accions comunitàries.

Ibañez posava com a exemple el programa d’itineraris d’inserciÓ “Viu la Vila”, portat a terme pel departament de serveis socials d’Ontinyent, al que han participat més de 100 persones, una iniciativa que compta amb una subvenció de prop de 150.000 euros cofinançats per la Unió Europea (a través del Fons Social Europeu) i la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Amb la mateixa, l’Ajuntament ha oferit itineraris personalitzats a les persones beneficiàries, comptant amb el treball a tal efecte d’un equip multidisciplinar de 8 professionals, que han realitzat accions per afavorir la inserció social i laboral d’un total de 47 dones i 55 homes en risc d’exclusió, 102 persones de les quals 26 tenen menys de 25 anys; 63 entre 26 i 53 anys, i 13 són majors de 54 anys.

Alberto Ibáñez, qui explicava que el Pla Valencià “servirà per desburocratizar els serveis socials, i que els treballadors socials puguen fer un millor seguiment a les persones”, posava de relleu que aquest Pla inclou el recolzament a plans municipals com el que està treballant Ontinyent, ja que “els ajuntaments i mancomunitats tenen una funció clau en el treball social”, destacava.

La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, agraïa la posada en marxa del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social, assenyalant que és una línia que va en concordància amb el treball que ve fent-se a l’Ajuntament d’Ontinyent, “on ja fa temps que estem apostant per un model més inclusiu que evite l’assistencialisme i que es centre, no només en les ajudes econòmiques, sinó en la inserció social”. Sayo Gandia, que recordava que l’Ajuntament va aprovar al darrer ple l’elaboració d’un Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió, posava de relleu “el canvi que estem vivint respecte a altres èpoques en matèria social, perquè ara sí tenim facilitats per treballar conjuntament entre administracions”.

El futur pla municipal, per a elaborar el qual s’ha demanat una subvenció autonòmica que està tramitant-se, traçarà el camí que ha de seguir la ciutat per atendre les necessitats de diferents col·lectius com ara persones majors i joves ,famílies i menors, persones aturades o víctimes de violència de gènere. Dins la jornada que tenia lloc hui a Ontinyent també s’exposaven alguns dels programes socials que venen realitzant-se a la ciutat, avançant-se alguns aspectes del nou programa “Reinicia’t”, al qual es treballarà en la reinserció de joves consumidors de substàncies addictives.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

80 xiquets i xiquetes participen en l’Escola de Nadal Municipal a la piscina coberta

Per quart any consecutiu el consistori ha oferit una alternativa lúdica i formativa per a les vacances escolars que ha esgotat places