728×90 caixa onti
Home > Educació > L’IES Pou Clar, compromés amb l’educació integral dels adolescents

L’IES Pou Clar, compromés amb l’educació integral dels adolescents

L’IES Pou Clar és un centre d’ensenyament Secundari, Batxillerat i de Formació Professional, compromés amb l’educació integral dels nostres adolescents com a ciutadans responsables i respectuosos. Un institut implicat amb la formació necessària per permetre el seu progrés educatiu, afrontar els estudis superiors o el món del treball.

Per respondre a aquest compromís disposem d’unes bones instal·lacions equipades per a l’oferta formativa que presentem. Per això, les aules estan dotades amb projectors multimèdia i amb connexió a Internet. També hem invertit en les noves tecnologies de la informació i de la comunicació. I als tallers de cicles formatius, disposem de les eines necessàries per desenvolupar totes aquestes tasques, tant les màquines com els programaris són de tipus industrial, igual al que utilitzaran en les empreses. Així mateix, l’alumnat disposa d’una Biblioteca, amb prou exemplars dels llibres de lectura, un bon sistema de préstec i un lloc d’estudi o treball.

Dins l’àmbit de les diverses activitats complementàries i opcionals que s’hi realitzen, oferim experiències que fomenten l’aprenentatge de l’anglés i el francés o la iniciació a l’activitat emprenedora i empresarial, i altres activitats extraescolars que fomenten un aprenentatge enriquidor, que afavorisca la convivència, així com una formació amb sentit crític i compromís de participació social.

Oferta de cicles formatius


Els cicles formatius són una gran oportunitat per a alumnes de tots els nivells, a ells poden accedir
aquells que vullguen actualitzar els seus coneixements tècnics. Està demostrat que la FP aporta una ràpida inserció laboral, des de l’IES Pou Clar es treballa perquè els alumnes tinguen l’ocasió de realitzar pràctiques en empreses, conèixer l’entorn laboral, i desenvolupar actituds de treball en equip col·laboratiu i capacitat de superació.

En l’IES Pou Clar el principal objectiu és preparar a l’alumnat per a l’activitat en un camp professional i per a açò, disposa d’una oferta de formació professional de qualitat. A l’IES Pou Clar oferim la formació en dos famílies: Serveis Socioculturals i a la Comunitat i Instal·lació i Manteniment.

En la família d’Instal·lació i Manteniment podem cursar, tres cicles formatius de grau mitjà i un de grau superior, cal dir que són cicles amb un alt nivell d’ocupació i que no hi ha pràcticament atur. A més, cal la possibilitat de cursar la Formació Professional Bàsica en la especialitat de Fabricació i Muntatge. La Mecatrònica és una disciplina de recent aparició en l’àmbit acadèmic, però amb gran potencial en el present i àmplia projecció cap al futur.

A la comarca de la Vall d’Albaida i al voltant, les indústries demanden este perfil donat el seu alt grau de polivalència, especialment en sectors relacionats amb la indústria tèxtil, fabricació de maquinària, alimentació i plàstics. El creixement de la indústria va marcant el camí que s’ha de seguir, i per a això és necessari acompanyar-lo amb especialistes tècnics capaços d’adaptar-se a l’entorn laboral del futur.

Com a novetat es presenta la possibilitat de matrícula en la Formació Professional Dual proporcionant a l’alumnat una qualificació que combina formació en el centre educatiu amb formació en l’empresa des del primer curs, de manera que les empreses s’impliquen també en la programa educatiu i al mateix temps s’afavoreix la contractació directa.

L’altra la família és la de Serveis Sociocultural i a la Comunitat. El cicle d’Atenció a Persones en Situació de Dependència té un gran èxit de matrícules.

També oferim formació en un cicle recentment creat i que enguany ja tindrà la primera promoció titulada. El cicle de Promoció d’Igualtat de Gènere. Aquest suposa una novetat formativa que es consolida enguany al nostre centre. La societat actual requereix de sensibilització, conscienciació i accions concretes per avançar cap a la igualtat, i el nostre alumnat suposa un perfil professional idoni per atendre aquestes necessitats socials.

Ambdós cicles estan basats en l’aprenentatge-servei, que és una proposta educativa que combina procesos d’aprenentatge i de serveis a la comunitat o d’atenció al públic en general, en projectes ben articulats en els quals les persones participants es formen treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-les.

Per completar aquesta formació, en l’IES Pou Clar, obrim el centre a la societat, tot participant en programes que involucren a altres entitats i institucions. Per això, l’institut també forma part de la Xarxa d’Escoles Solidàries i col.labora amb associacions com la colla ecologista «L’Arrel», per a educar també en valors solidaris i ecològics, i desenvolupar una educació integral dels alumnes. D’altra banda, també és Aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes i actualment és la seu comarcal dels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià, que se celebren durant quatre dissabtes pel matí del mes de juny i de novembre, etc. Així mateix, mantenim contacte directe amb el teixit empresarial de la comarca de la Vall d’Albaida i participem en projectes d’innovació i mobilitat europeus Erasmus+, on l’alumnat pot fer estades en països comunitaris,enriquint així la seua formació integral.

dav

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

80 xiquets i xiquetes participen en l’Escola de Nadal Municipal a la piscina coberta

Per quart any consecutiu el consistori ha oferit una alternativa lúdica i formativa per a les vacances escolars que ha esgotat places