19/03/2024 - 12:52
Més

    L’IES L’Estació i la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport participen en unes jornades de Biomecànica

    Altres notícies

    Amb motiu del Dia Internacional de la Biomecànica, celebrat el passat 10 d’abril, la FCAFE, la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València va organitzar amb la implicació i el suport de l’IES L’Estació una jornada per a divulgar entre els estudiants de Batxillerat una ciència poc coneguda, la Biomecànica esportiva. Aquestes jornades, que porten realitzant-se en altres països des de fa tres anys, arriben per primera vegada a Espanya gràcies al Grup d’Investigació Aplicada en Biomecànica Esportiva, el GIBD, on treballen els dos coordinadors dels tallers programats al Campus d’Ontinyent: els professors universitaris Pedro Pérez i Alberto Encarnación. “La Biomecànica esportiva és una disciplina fonamental dins de l’assignatura d’Educació Física”, expliquen els docents de la FCAFE, “ja que ens ajuda a realitzar correctament els exercicis i els gestos esportius o ens permet tindre criteris amb base científica per a seleccionar el material i equipament en cadascun dels esports”.

    La jornada, de dues hores de duració, va permetre a l’alumnat de l’IES L’Estació participar en diverses sessions pràctiques que mostraren de forma divertida les distintes aplicacions de la Biomecànica a l’esport. Entre les variades propostes oferides pels promotors de la iniciativa figuren els tallers per a mesurar els temps i les velocitats amb la precisió del millor sistema de cronometratge, per a analitzar i descriure el moviment dels atletes amb la tècnica empleada en el disseny de videojocs o per a conéixer els impactes que rebem quan sortim a córrer. “La jornada buscava la màxima participació de l’alumnat”, comenta Pedro Pérez, “per això hem deixat de banda les tedioses xarrades i hem fomentat la interacció entre els alumnes i l’equip investigador”. El matí es va clausurar amb un diàleg entre tots els participants i amb la difusió per les xarxes socials de tots els tallers i accions realitzades.

    Aquesta iniciativa amb què es pretén difondre la Biomecànica arreu del món fou impulsada l’any 2016 pel professor Paul DeVita, de la Universitat de Carolina de l’Est, als Estats Units. Des d’eixe any, l’esdeveniment ha crescut ràpidament, disseminant-se per diferents països com ara Brasil, Austràlia, Canadà o Mèxic, que han organitzat tallers anàlegs als planificats per la FCAFE.

    En la jornada del passat 10 d’abril no sols col·laboraren més de deu professors universitaris, sinó també estudiants de tercer i quart curs de la Facultat d’Educació Física. A més, l’esdeveniment va comptar amb el suport addicional de la professora de l’IES L’Estació Paloma Tortosa i del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València. 

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -