29/03/2024 - 10:35
Més

    La xarxa d’escoles de música AD LIBITUM participa en un programa de formació musical a Sèrbia

    Altres notícies

    La setmana passada, Pedro Reig, cap del departament de llenguatge musical de la xarxa d’escoles de música AD LIBITUM, es va desplaçar a Belgrad i altres poblacions sèrbies com Vranje on va impartir classes sobre la metodologia específica utilitzada en AD LIBITUM, tant a professors com a alumnes que formen part del programa estatal serbi “Music Art Project”. Es tracta d’un projecte enfocat a les escoles de música públiques nacionals sorgides després de la guerra i que considera clau la música per a fomentar la inclusió social de xiquets i joves en risc després de tants anys de conflicte que han deixat al país destruït.

    Durant la seua estada, Reig ha format a més de 50 professors i 120 alumnes de tot el país, encara que el programa, que es va iniciar fa poc més de dos anys i està cercant als millors professors d’instrument d’Europa, ja compta amb prop de 3.000 alumnes en tot l’estat.

    Segons explica Lluís Muñoz, director de AD LIBITUM, “les directores del projecte, Marijana Milosevic i Djurda Papazoglu, van contactar amb nosaltres fa unes setmanes atretes pel nostre innovador sistema de llenguatge musical, que utilitza una metodologia pròpia progressiva, activa i creativa recolzada en les noves tecnologies i en altres recursos lúdics i motivadors”.

    Per la seua banda, Pedro Reig, després de la seua estada a Sèrbia, destaca que “ha sigut una experiència molt enriquidora, no solament a nivell professional sinó també personal, pel gran component social que comporta el programa”. I afegeix, “espere que aquest projecte conjunt, que segons m’han transmés els ha encantat, tinga continuïtat no solament pel que he pogut ensenyar-los sinó també pel molt que ells m’han ensenyat a mi”.

    Respecte a la metodologia d’AD LIBITUM, amb una llarga trajectòria iniciada en 1997, AD LIBITUM té una filosofia dinàmica, activa i creativa, enfocada tant a músics professionals des de la infància, fins a aficionats, siga quin siga l’estil musical, el punt de partida i l’edat. La metodologia AD LIBITUM treballa la creativitat i la tècnica utilitzant sempre una pedagogia activa, divertida i motivadora (entre les quals es troben les metodologies Suzuki o Willems per als més xicotets), i treballant les qualitats sensorials, cognitives i afectives de l’alumne.

    Font: AD LIBITUM

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El pròxim cap de setmana es celebrarà l’ajornat Ontinyent Medieval amb el Mig Any Fester

    El pregó d’Estefania Conejero donarà pas a un cap de setmana on es comptarà amb més de mig centenar de llocs de venda i més d’una dotzena d’actuacions teatrals i espectacles de carrer
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -