728×90 caixa onti estiu
Home > Destacat > Joan Romero reclama a Ontinyent “una Europa dels ciutadans que salve als europeus”

Joan Romero reclama a Ontinyent “una Europa dels ciutadans que salve als europeus”

El Catedràtic de Geografia Humana i Exsecretari General del PSPV-PSOE imparteix una conferència sobre Sostenibilitat Territorial i Econòmica al marc de la la III Universitat d’Hivern d’Ontinyent

Els ciutadans europeus estem davant el repte de construir entre tots una nova Europa “dels ciutadans”, que no només siga capaç de salvar l’Euro “sinó també als europeus”. Aquesta és una de les principals conclusions a les que arribava aquest matí el Catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València (UV) Joan Romero, a la seua conferencia “Globalització i sostenibilitat territorial” impartida al Centre Cultural de Caixa Ontinyent dins la III Universitat d’Hivern que organitzen la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent.

JoanRomeroOntinyent2013El també exsecretari General del PSPV-PSOE i exconseller d’Educació i Ciència de la Generalitat, porta des de 2002 com a responsable del projecte d’investigació “Estratègies de Cooperació i Desenvolupament Territorial d’Espanya” i participant al projecte d’investigació de la European Spatial Planning Observation Network, responsabilitats que comporten un estudi de la realitat Europea que traslladava als assistents de la Universitat d’Hivern, al seminari dedicat a la “Sostenibilitat Econòmica”.

Romero posava de relleu que els economistes estan alertant sobre la cronificació de la crisi en algunes regions d’Europa, “que està immersa a un model que crea regions desafavorides, perjudicant a les ciutats i fent aflorar nacionalismes extrems i posicionaments antieuropeístes, com es veurà a les properes eleccions al Parlament Europeu”, advertia. Davant d’açò, és necessari construir un altre tipus de model europeu que defense l’Estat del Benestar i que tinga com a base una bona gestió econòmica.

L’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava i acompanyava Romero a la seua conferència, destacava la importància “de comptar amb analistes d’aquest nivell per fer conferències a Ontinyent”, a una III Edició de la Universitat d’Hivern que ha donat cabuda a un total de 14 activitats (10 conferències, 2 taules rodones i 2 visites guiades) sobre sostenibilitat des de l’àmbit financer, natural i social, que es tancaven hui amb una conferència sobre la Sostenibilitat del Territori a través de l’Economia Social i l’Emprenedoria a càrrec de Joan Ramón Sanchis, Professor del Departament de Direcció d’Empreses “Juan José Renau Piqueras” de la Universitat de València.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Fundació Universitària Campus Ontinyent augmenta el seu pressupost un 35% en 2020

Ajuntament i Caixa Ontinyent incrementen les aportacions per fer possible l’execució del conveni amb la Universitat de València per la implantació de la titulació d’Infermeria