728×90 caixa onti estiu
Home > Educació > Joan Gilabert denúncia la situació precària dels col•legis d’Ontinyent i la comarca

Joan Gilabert denúncia la situació precària dels col•legis d’Ontinyent i la comarca

Joan Gilabert, portaveu de Compromís a la comarca, començava la roda de premsa afirmant: “Encetem el tercer curs consecutiu de retallades i com no podia ser d’altra manera anem de mal en pitjor”

Afegia:

  • Menys professorat per a més alumnes.JoanGilabert2013
  • Més Barracons any rere any.
  • 14.000 alumnes que no podran estudiar en valencià.
  • Deutes impagats del curs passat, als centres i a les famílies, ajudes per al funcionament del centre, ajudes menjadors, beques llibres, beques menjadors…

Gilabert, després es preguntava, “per aquest nou curs?: No convoquen beques per a llibres, eliminen l’ajuda als menjadors escolars 1,45 euros per xiquet, mantenen els 3km lineals per a ser beneficiaris de les beques de transport, mantenen les restriccions per a les beques de menjador.”

Continuava: ”Ja no son retallades al centres, en professorat en infrastructures educatives; les retallades ja afecten a les persones, als xiquets, a les famílies. Amb menys beques de menjadors i l’eliminació de les ajudes per a menjadors; molts menjadors hauran d’acomiadar treballadors, incrementar el cost del menjador.”

Seguia : “L’eliminació de línies d’autobús escolar, junt a les dificultats dels menjadors dificulten a les famílies la conciliació de la vida laboral, per aquelles famílies que encara tenen “la sort” de tindre un treball.”

El portaveu comarcal, fent un repàs pels col•legis, posava com exemple es cas d’Ontinyent, “on tenim 9 professors menys que el curs passat i tanmateix, tenim prop de 1200 xiquets en infantil, 2600 en primària i al voltant de 1800 en la ESO que fan un total de més de 5600 estudiants.”

COMPROMÍS creu en un sistema educatiu públic i de qualitat com el pilar fonamental que sosté una societat pluralista i que garanteix la igualtat d’oportunitats de tots els seus membres. L’Educació és la millor inversió que podem fer per al nostre futur com a poble. A més a més, és la millor garantia de la llibertat i el pensament crític. Des de COMPROMÍS apostem per una escola valenciana que eduque en la nostra llengua com a garantia d’accés al plurilingüisme real i que siga el referent d’un model integrador i intercultural.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Finalitza la programació del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Centenars d’estudiants i professionals de l’educació, associacions, clubs esportius o centres de dansa han participat de les 30 activitats organitzades