728×90 caixa onti estiu
Home > Educació > Els socialistes d’Ontinyent i la Vall s’oposen a l’esborrany d’arranjament escolar per al curs 2015-2016

Els socialistes d’Ontinyent i la Vall s’oposen a l’esborrany d’arranjament escolar per al curs 2015-2016

Els socialistes d’Ontinyent i La Vall d’Albaida han mostrat la seua “ferma oposició” a l’esborrany a l’arranjament escolar per al curs 2015-2016 que ha elaborat la Conselleria d’Educació, i han incidit en què davant la ràtio de 30 alumnes que proposa el PP, “els socialistes defensem i reivindiquem que 20 són prou”.

Els socialistes, que han recordat que la proposta de la Conselleria contempla la supressió de tres unitats infantil als col•legis Bonavista, Martínez Valls i Vicent Gironés d’Ontinyent, i dos de primària al Sanchis Guarner de l’Olleria i el Beata Inés de Benigànim, han qualificat aquest document com a “nou atac a l’ensenyament de qualitat”, anunciat la seua participació a les diferents accions reivindicatives anunciades per plataformes i escoles per als propers dies.

EconomyCash Juny

Des de l’agrupació d’Ontinyent, la localitat més afectada, s’ha destacat que “les unitats suprimides suposen una pèrdua important de llocs de treball i empitjora l’atenció educativa dels alumnes. Les supressions a més a més dificultaran molt aconseguir el nivell de qualitat plantejat inicialment pel sistema educatiu públic. Tal i com vam denunciar els socialistes el curs passat, la causa d’aquestes supressions és l’augment de la ràtio a 30 alumnes i no a la natalitat com ens vol fer creure la Conselleria. Les supressions no es realitzen per criteris educatius, ni escoltant als professionals ni a les famílies, i per això tot i que les famílies ontinyentines han sol•licitat més places a les escoles públiques d’Ontinyent que a les concertades, amb esta retallada de tres unitats s’ofertarien més places en la concertada que a la pública”, assenyalen.

Des de la Secretaría d’Educació dels socialistes de La Vall d’Albaida s’ha manifestat que “estem davant d’una proposta salvatge que preveu suprimir unitats educatives en centres que ja van patir el passat any l’eliminació d’unitats. Estan jugant amb la cohesió social i amb la qualitat de l’educació dels nostres xiquets i xiquetes a la comarca, i per això exigim que la Conselleria reconsidere la seua proposta i la rectifique, perquè de no fer-ho, ens trobaríem amb el retall més greu que haurà suportat mai l’escola pública i en valencià a la Vall d’Albaida”, destaquen.

Els socialistes de La Vall han afegit que “després d’aquest nou desgavell del PP, queda novament palesa la importància i la necessitat de comptar amb un nou govern com el que encapçalarà Ximo Puig a partir de maig, que posarà fi a esta llarga etapa d’agressions a l’escola i apostarà decididament per l’educació com a instrument essencial per a la millora de la qualitat de vida, la cohesió social i la capacitació professional que requereix un model econòmic com el nostre”, conclouen.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Alumnes del Cicle de Comerç de l’IES L’Estació visiten l’OMIC d’Ontinyent

L'alumnat, que ha sigut rebut pel regidor de Consum, Nico Calabuig, i el tècnic de l'OMIC, Josep Antoni Gramage, ha pogut conèixer el funcionament de l'oficina i les possibilitats que ofereix el servei