amic ficcions
Home > Educació > Els estudiants de la UNED reclamen solucions i claretat

Els estudiants de la UNED reclamen solucions i claretat

Comunicat del Consell d’Estudiants Uned Alzira-València

La delegació d’estudiants dels centres Alzira-València, davant les últimes retallades anunciades en tutories en una reunió feta el passat dimarts 28 de febrer, a la que no va ser convidats els representants d’estudiants, volem manifestar el malestar del Consell d’estudiants de la UNED.

La UNED, des del curs 2008-2009 està apostant pel concepte INTERCAMPUS, aules AVIP, INTECA, que son classes on-line, una extensió supraprovincial i així anar suprimint progressivament les tutories en funció de la implantació de les aules virtuals.

Estos INTERCAMPUS, s’han configurat des del inici sense la participació dels representants d’estudiants i aquesta és precisament una demanda de nosaltres, arreu de l’Estat espanyol, ja que volem saber de primera mà el que es parla i els objectius que es persegueixen.

Ara lamentablement, ja estem veiem quins son els objectius i resultats, una entitat, la UNED central, que va tenir 22 milions d’euros de superàvit l’any passat i que vol implantar un sistema de classes on-line a costa suspendre les tutories semipresencials i que al final el que fa es no donar cap dels dos serveis, enganyant als seus estudiants.

El que ha de quedar clar es que la UNED amb l’excusa de que els alumnes deixen d’anar a les tutories des de segon curs i volent implantar el sistema de aules virtuals, ha estat treballant en la idea de deixar ser una Universitat semipresencial com deia el Rector fa només un parell d’anys a ser una Universitat on-line, fent servir les últimes tecnologies, tant professors com estudiants sabem que això no és veritat.

Els estudiants, paguem la mateixa quantitat per crèdit que un alumne de la presencial (11,39€ per crèdit), la matricula mitjana sol ser de 6 asignatures al any,[ a 6 crèdits 36, per 11,39, això vol dir 410 euros per alumne (410 x 305= 125.000)] i NO tenim els mateixos serveis, les aules virtuals no s’implanten a tots els centres i hi ha molts problemes tècnics i es perden tutories, a banda del problema amb la llei de la AEPD, molts professors no volem penjar les seues classes per allò dels drets d’autor i tot açò va en detriment del estudiant.

Els retalls a les tutories fetes des de la UNED València, no son proporcionals en qualsevol cas a la reducció de la subvenció, ja que si es d’un 33% de l’aportació directa a banda del manteniment del edifici i personal, no s’enten com persones de segon curs ja no tenen cap tutoria, en teoria hauria de ser a partir de la meitat del tercer curs de Grau.

Volem que la UNED central i sobretot la de València que coordina totes les seues centres i també la d’Ontinyent, donen els serveis que haurien de garantir amb el preu de la matricula, que enguany a muntat de 283 a 305 estudiants, no desviar l’atenció i atribuir la responsabilitat de la reducció de les tutories als  Consorcis entre ells el d’Ontinyent que subvencionen als diferents centres.

La delegació d’estudiants, ha convocat una reunió oberta amb tots els estudiants i professors per aclarir la situació i prendre decisions d’actuacions si cal, ja que tenim pensat reunir-se posteriorment amb la direcció del centre a València una delegació d’estudiants afectats. Estem en contra de qualsevol retallada als serveis i no volen saber de culpables i del “tu més”, donat les darreres retallades de la Conselleria d’educació a tot el País Valencià, el que volem son solucions!!.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Finalitza la programació del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Centenars d’estudiants i professionals de l’educació, associacions, clubs esportius o centres de dansa han participat de les 30 activitats organitzades