728×90 caixa onti
Home > Educació > Educació dona llum verda a 27 projectes d’actuació

Educació dona llum verda a 27 projectes d’actuació

La Conselleria d’Educació ha donat el vist-i-plau a un total de 27 projectes presentats per Ontinyent per adherir-se al pla Edificant. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell transmetien al Secretari Autonòmic Miquel Soler les demandes del Consell Escolar Municipal per a aquest programa pel qual la Conselleria d’Educació delegarà en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i la certificació de les obres, mentre que es farà càrrec del cost econòmic d’aquestes.

Així, en la primera fase del programa es contemplen actuacions als col·legis Bonavista, Martínez Valls, Vicent Gironés, Carmelo Ripoll, IES Pou Clar, IES l’Estació, Lluis Vives i CEE Vall Blanca, que inclouen actuacions d’ampliació; adequació; eliminació de fibrociment; eliminació de barreres arquitectòniques; canvi de portes, finestres o persianes; instal·lació o reforma dels sistemes de calefacció; dotació de mobiliari o millores als equipaments, entre d’altres. Les actuacions considerades com a prioritàries són l’adequació-remodelació de l’IES l’Estació, on encara hi ha barracons, i l’ampliació-adequació de l’aulari d’infantil del CEIP Bonavista.

Cal recordar que l’aplicació del Pla Edificant ve sent objecte de diverses reunions que incloïen convocatòries dels consells escolars de cada centre per marcar aquelles actuacions considerades com a més necessàries; a continuació el Consell Escolar Municipal posava en comú totes les peticions realitzades pels centres i finalment el Ple de l’Ajuntament aprovava per unanimitat sol·licitar a la Conselleria totes aquestes millores. Després de comptar amb el vist-i-plau dels representants autonòmics, aquesta setmana els tècnics i les direccions dels centres es reuniran per començar les valoracions i estudis dels projectes per enviar les memòries valorades i procedir a les seues licitacions.

També pot interessar-te

L’IES L’Estació, subcampió d’Espanya en les Olimpíades de Ciberseguretat 2018

Vuit alumnes de l'institut ontinyentí obtenen a Màlaga un digníssim segon lloc en aquesta competició estatal on participaven deu centres escolars