fira 728×90
Home > Educació > Campanya de foment de la participació juvenil a Ontinyent

Campanya de foment de la participació juvenil a Ontinyent

Al voltant de 400 alumnes de 3er d’ESO d’Ontinyent estan participant als mesos de maig i juny d’una campanya de foment de la participació juvenil coorganitzada per la regidoria de Joventut i la Xarxa Jove de l’IVAJ. La regidora de Joventut, Katty Ushiña, explicava que “es tracta d’una activitat a través de la qual l’alumnat dels centres participants (col·legis La Concepció, Santa María, Milagrosa, San Jose, IES Jaume , i IES Estació) participen de dues sessions on es treballen amb els joves què és i com s’entén la participació, per després poder aprofundir en el seu disseny, desenvolupament i aplicació”.

La regidora exposava que els objectius generals de la campanya són conscienciar de la importància de la participació juvenil i ciutadana; aprendre les vies de participació que existeixen; donar a conèixer i apropar l’administració i serveis als joves i generar un major protagonisme juvenil en els diferents espais de participació. A tal efecte es treballa amb tècniques i dinàmiques participatives, “perquè els i les joves experimenten en primera persona la participació”.

Així, la metodologia s’articula en dues sessions: a la primera es tracta de familiaritzar amb el concepte participació i de crear llaços entre les tècnics i els joves, comptant-se amb personal tècnic en joventut de l’Ajuntament i de l’IVAJ; mentre que a la segona, a la que participa la pròpia regidora, es tracta d’apropar l’administració als joves; familiaritzar-los amb els serveis de joventut que hi poden optar; conscienciar de la importància de participar i també recollir propostes per a properes activitats de la Regidoria de Joventut.

Katty Ushiña destacava que “allò que volem és donar suport, valorar i desenvolupar la participació social juvenil com acció clau, una línia d’acció que, per ser efectiva, requereix la corresponsabilitat de tots els ciutadans, tant joves com adults”, assenyalava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Una manifestació per celebrar el Dia contra la Violència de Gènere

La regidoria d’Igualtat fa una crida a la ciutadania a participar del conjunt d’activitats previstes