728×90 caixa onti
Home > Educació > Arranca el curs acadèmic 2017/2018 de la Universitat de València a Ontinyent

Arranca el curs acadèmic 2017/2018 de la Universitat de València a Ontinyent

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, proposarà al ple de l’Ajuntament d’Ontinyent el nomenament del rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, com a fill adoptiu de la ciutat. Així ho ha fet públic el primer edil hui en el transcurs de l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2017/2018 de la UV a Ontinyent, que tenia lloc en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, després de la xerrada inaugural que duia a terme el mestre, actor i escriptor Pablo Pineda.

En la taula presidencial que Jorge Rodríguez i Esteban Morcillo compartien amb el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; el Vicerector de Projecció i Participació Territorial, Jorge Hermosilla; i el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, l’alcalde recordava que el de hui ha estat l’últim acte d’obertura del curs universitari a Ontinyent de Morcillo, que finalitza el seu segon i últim mandat com a rector. L’alcalde destacava que “enmig de la crisi econòmica, amb una Generalitat hostil i que ofegava econòmicament la Universitat, el rector Morcillo va decidir que havia de destinar bona part de la capacitat inversora de la UV cap a Ontinyent”. En aquest sentit, l’alcalde al•ludia als 3 milions d’euros invertits al nou edifici del Campus, “xifra que ha quedat desfasada perquè que entre l’adequació del soterrani i la rehabilitació de les façanes de l’antic Lluís Vives, la inversió en la nova infrastructura augmentarà en altre milió i mig d’euros”.

L’alcalde també feia al•lusió a altres fites assolides durant el període de Morcillo al rectorat, un període al qual “la Universitat de València ha estat i és un company de viatge lleial i compromès juntament amb Caixa Ontinyent, en un profitós camí cap a l’excel•lència formativa”. Uns anys als que s’han assolit nombroses fites comptant també amb el suport de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, com ara el manteniment del títol de Magisteri Infantil, el canvi del grau de Finances i Comptabilitat al de ADE (amb molta més demanda); la implantació dels graus de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i d’Infermeria; o la posada en marxa del programa Unisocietat, la Universitat d’Hivern o la Càtedra Conjunta de les universitats de València i Alacant.

Jorge Rodríguez posava de relleu “la transcendència històrica d’haver consolidat el projecte universitari d’Ontinyent que el curs 2018-2019 complirà 20 anys”, que ara compta amb un Campus al barri del Llombo amb quatre titulacions i al voltant de 1000 persones entre alumnat, professors i personal d’administració. Un camí que no es va a detenir “ja que seguirem apostant per crear les condicions necessàries per generar modernitat, innovació i treball”, i al que ara vol retre’s homenatge al rector Esteban Morcillo, “perquè la ciutat està en deute amb ell”, concloïa l’alcalde.

El rector, que mostrava el seu agraïment a l’alcalde, assenyalava que mirant als últims anys “podem tenir un cert sentiment que gràcies al recolzament decidit de l’Ajuntament, l’alcalde, Caixa Ontinyent i la Fundació Campus Ontinyent, tenim un campus molt més avançat del que teníem. Ara el repte està en la incorporació d’estudis de postgrau arrelats al territori, que servisquen als interessos i necessitats d’Ontinyent i La Vall d’Albaida”.

Pel que fa al President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell també posava de relleu el treball conjunt realitzat per aconseguir les fites dels últims anys, i incidia en què La Fundació Universitària i els seus patrons seguirem apostant per l’educació. Aconseguir posar en marxa la titulació d’Infermeria és tot un triomf però, encara que siga complexe, seguirem treballant per aconseguir més graus”, avançava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Miguel Romea dirigirà l’estrena de la temporada de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

La nova programació comptarà amb directors de prestigi i joves solistes amb experiència internacional