728×90 caixa onti
Home > Educació > Els alumnes del CEIP Vicent Gironès d’Ontinyent tornen a classe 48 hores després de la inundació

Els alumnes del CEIP Vicent Gironès d’Ontinyent tornen a classe 48 hores després de la inundació

L’alumnat del CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent, tornava aquest dimarts a classe, 48 hores després de la inundació causada per les pluges del passat diumenge. Un dispositiu interdepartamental, coordinat per l’Ajuntament, ha fet possible que els xiquets i xiquetes es reincorporaren a l’activitat havent perdut un únic dia lectiu, 220 d’ells en altres centres de la localitat.

Cal recordar que l’alcalde, Jorge Rodríguez, posava des del primer moment a disposició de la Conselleria d’Educació i del centre tots els mitjans municipals tant per netejar el col·legi com per facilitar la tornada a l’activitat lectiva de l’alumnat. En aquest sentit, des de primera hora de matí del diumenge, els departaments de Serveis Municipals i Educació, que dirigeixen els regidors Manolo Cuesta i Óscar Borrell, coordinaven les actuacions del operaris municipals i d’una empresa de construcció per tal de minimitzar els danys en el centre.

Borrell, que agraïa la predisposició de la resta de centres educatius de la ciutat per posar les seues aules a disposició del CEIP Vicent Gironés, destacava que la proposta de dispositiu que es va presentar en la mateixa jornada d’ahir a la Conselleria, l’AMPA i l’equip directiu del centre, “ens ha permès que els xiquets i xiquetes estigueren puntualment en classe aquest matí. Com va avançar l’alcalde, anem a posar tots els mitjans municipals a disposició del centre i l’alumnat perquè les incomoditats siguen les menors i durant el menor temps possible”, assenyalava.

El dispositiu municipal inclou un servei de bus gratuït des del Vicent Gironés per a l’alumnat que es trasllada al CEIP Rafael Juan Vidal, un total de 4 bussos (3 normals i 1 adaptat) a disposició dels 180 alumnes que passaran a rebre classes en aquest centre, el que més espai tenia per a acollir-los. La resta de l’alumnat es distribueix en l’adjacent col·legi Martínez Valls (40 alumnes) i al Pavelló d’Infantil del propi Vicent Gironés, que no es va veure afectat per les pluges. A més a més, un dels treballadors municipals del programa Empuju estarà a total disposició del professorat i alumnat traslladat al Rafael Juan Vidal mentre duren les tasques de reparació al Vicent Gironés.

Des del departament de Serveis Municipals s’ha procedit a traslladar els equipaments demanats pel col·legi (com ara el material especial que necessita un alumne amb mobilitat reduïda), i a realitzar tasques de neteja a les aules afectades. Manuel Cuesta explicava que “des del minut zero l’Ajuntament ha estat al costat de la Conselleria i la comunitat educativa del centre per tal de fer front de la millor manera possible a esta adversitat, i així seguirem fins que es resolga totalment”, avançava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

També pot interessar-te

Actualitzen l’enllumenat de Martínez Valls i José Iranzo per reduïr el consum elèctric

El nou enllumenat dels carrers Martínez Valls i José Iranzo redueix un 68% el consum i augmenta un 30% el rendiment lumínic