728×90 caixa onti
Home > Educació > Alumnat d’Ontinyent exposa dos drons a la IV Fira Aèria de València

Alumnat d’Ontinyent exposa dos drons a la IV Fira Aèria de València

L’alumnat de l’IES L’Estació i el Col·legi La Concepció d’Ontinyent han exposat aquest divendres els dos drons que han construït amb fins socials i mediambientals a la IV Fira Aèria de València. Supervisar les cobertes dels edificis del barri de La Vila i donar informació en llocs de difícil accés són els objectius dels drons que han desenvolupat els i les joves d’aquests dos centres d’Ontinyent, a mode de projecte pilot per a un possible ús futur.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que ja va visitar a l’alumnat mentre construïen l’aparell, acudia a aquesta fira i destacava “el gran treball i esforç que han dut a terme dos grups d’estudiants dissenyant uns drons que potencien l’ús social de la tecnologia i que en un futur poden ser d’una utilitat per a la ciutat” explicava el regidor.

Així, estudiants de 1r Batxillerat del Col·legi La Concepció han dissenyat un dron que té com a objectiu vigilar i supervisar les cobertes dels edificis de La Vila, per tal d’avisar d’algun deteriorament o perill. Les imatges que gravarà el dron s’envien a una app mòbil a través d’una xarxa Wifi. L’alumnat d’aquest centre va comptar amb l’assessorament de la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat Valenciana i regidora d’Innovació a l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró. En el cas de l’IES l’Estació, l’alumnat de 4t ESO i 1r Batxillerat han construït un dron agutzil dotat d’un altaveu que servirà per a donar informació d’emergència en llocs de difícil accés. Per a açò es van entrevistar amb agents forestals els quals es van assessorar en el seu desenvolupament.

A més, a la fira han exposat també els seus projectes altres 45 centres procedents de tota la província de València. La IV Fira Aèria de València està organitzada per la Universitat de València, el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE), La Naves Centre d’Innovació i l’empresa El Caleidoscopio, amb la col·laboració de diferents consistoris de la Comunitat Valenciana a través de les seues regidories d’Educació, entre els quals es troba l’Ajuntament d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

80 xiquets i xiquetes participen en l’Escola de Nadal Municipal a la piscina coberta

Per quart any consecutiu el consistori ha oferit una alternativa lúdica i formativa per a les vacances escolars que ha esgotat places