728×90 caixa onti
Home > Economia > UGT i Comissións fan una crida a secundar la vaga del 8 de març

UGT i Comissións fan una crida a secundar la vaga del 8 de març

UGT i CCOO criden a secundar la vaga a tots els treballadors i treballadores a més nimen a participar a la ciutadania el 8 de març, en les concentracions convocades davant dels Ajuntaments, especialment a la Concentració convocada a les 12 h. davant els Ajuntaments de les ciutats de Xàtiva i Ontinyent.

Les reivindicacions del moviment sindical exigeixen al Govern i a les formacions polítiques entre altres coses, les següents:

Promoure una llei per a la igualtat salarial i avançar en la representació paritària en els òrgans de representació de la societat espanyola i valenciana. Enfortir els serveis públics impulsant un model educatiu igualitari i garantir infraestructures per a atendre a majors, persones depenents i menors, especialment de 0 a 3 anys. Avançar en l’eliminació de les violències masclistes i garantir el compliment de les mesures del Pacte Estatal contra la violència de gènere.

Les Secretaries Generals Intercomarcales de CCOO i UGT han facilitat algunes dades sobre la desigualtat de gènere en el Mercat laboral de la Vall d’Albaida:

  • La taxa d’activitat entre els homes és del 81’65%, mentre que entre les dones és del 70’06%. Açò suposa diferències de 11’59 pp (punts percentuals) en perjudici de les dones.
  • La taxa d’ocupació entre els homes és del 70’88%, mentre que entre les dones és del 55’96%. Açò suposa diferències de 14’92 pp en perjudici de les dones.
  • La taxa d’atur entre els homes és del 13’19% mentre que entre les dones és del 20’12%. Açò suposa diferències de 6’93 pp en perjudici de les dones.
  • L’evolució de la taxa d’atur en els últims quatre anys ha sigut molt diferent per a homes i dones. Mentre la taxa ha descendit per als homes en 12’91 pp, per a les dones la reducció de la taxa d’atur ha sigut de 8 pp.

Quant al tipus de contractes per sexe:

  • Mentre que el 85’48% dels homes cotitzadors a la Seguretat Social en Règim General tenen un contracte a temps complet, solament un 40’87% de les dones tenen un contracte a temps complet.
  • Mentre que el 11’20% dels homes cotitzadors a la Seguretat Social en Règim General tenen un contracte a temps parcial, el percentatge entra les dones suposa un 33’97%.
  • Mentre que el 2’55% dels homes cotitzadors a la Seguretat Social en Règim General tenen un contracte fix-discontinu, el percentatge entra les dones suposa un 6’97%.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Confirmats 500.000 euros de fons europeus per a la muralla nord i l’ascensor panoràmic a La Vila d’Ontinyent

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat hui dimarts la concessió de …