fira comarques 2019
Home > Economia > UGT i Comissións fan una crida a secundar la vaga del 8 de març

UGT i Comissións fan una crida a secundar la vaga del 8 de març

UGT i CCOO criden a secundar la vaga a tots els treballadors i treballadores a més nimen a participar a la ciutadania el 8 de març, en les concentracions convocades davant dels Ajuntaments, especialment a la Concentració convocada a les 12 h. davant els Ajuntaments de les ciutats de Xàtiva i Ontinyent.

Les reivindicacions del moviment sindical exigeixen al Govern i a les formacions polítiques entre altres coses, les següents:

Promoure una llei per a la igualtat salarial i avançar en la representació paritària en els òrgans de representació de la societat espanyola i valenciana. Enfortir els serveis públics impulsant un model educatiu igualitari i garantir infraestructures per a atendre a majors, persones depenents i menors, especialment de 0 a 3 anys. Avançar en l’eliminació de les violències masclistes i garantir el compliment de les mesures del Pacte Estatal contra la violència de gènere.

Les Secretaries Generals Intercomarcales de CCOO i UGT han facilitat algunes dades sobre la desigualtat de gènere en el Mercat laboral de la Vall d’Albaida:

  • La taxa d’activitat entre els homes és del 81’65%, mentre que entre les dones és del 70’06%. Açò suposa diferències de 11’59 pp (punts percentuals) en perjudici de les dones.
  • La taxa d’ocupació entre els homes és del 70’88%, mentre que entre les dones és del 55’96%. Açò suposa diferències de 14’92 pp en perjudici de les dones.
  • La taxa d’atur entre els homes és del 13’19% mentre que entre les dones és del 20’12%. Açò suposa diferències de 6’93 pp en perjudici de les dones.
  • L’evolució de la taxa d’atur en els últims quatre anys ha sigut molt diferent per a homes i dones. Mentre la taxa ha descendit per als homes en 12’91 pp, per a les dones la reducció de la taxa d’atur ha sigut de 8 pp.

Quant al tipus de contractes per sexe:

  • Mentre que el 85’48% dels homes cotitzadors a la Seguretat Social en Règim General tenen un contracte a temps complet, solament un 40’87% de les dones tenen un contracte a temps complet.
  • Mentre que el 11’20% dels homes cotitzadors a la Seguretat Social en Règim General tenen un contracte a temps parcial, el percentatge entra les dones suposa un 33’97%.
  • Mentre que el 2’55% dels homes cotitzadors a la Seguretat Social en Règim General tenen un contracte fix-discontinu, el percentatge entra les dones suposa un 6’97%.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

[Galeria] Hospital d’Ontinyent

Tercera planta de l’hospitalSegona plantaPrimera PlantaSoterraniPlanta BaixaVista GeneralSoterrani -1Vista lateralVista plantaVista lateral esquerra