728×90 caixa onti
Home > Economia > Presenten un estudi sobre l’impacte econòmic del tèxtil a les comarques centrals

Presenten un estudi sobre l’impacte econòmic del tèxtil a les comarques centrals

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han coincidit hui en destacar la importància “clau” de l’aposta del sector tèxtil innovació per al nou model productiu valencià. Així ho feien en la jornada de presentació de el “Estudi de l’impacte econòmic de la indústria tèxtil en les comarques de la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià”, organitzada per l’Associació Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), que ha tingut lloc en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

L’Estudi ha estat impulsat per ATEVAL-Vall d’Albaida amb el finançament de la Direcció General d’Indústria per a estimar com és l’impacte directe de la indústria tèxtil en l’economia de les comarques de l’interior. L’anàlisi ha estat desenvolupat per PATECO- Oficina de Comerç i Territori, dependent del Consell de Càmeres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació de la Comunitat Valenciana- ofereix una foto real i actualitzada de les principals variables econòmiques, com les afiliacions de la seguretat social, xifra de negoci o exportacions.

L’estudi que s’ha presentat hui a Ontinyent, segons incidia el Conseller d’Hisenda “és una foto de la situació de les tres comarques: del nombre d’empreses, els ingressos d’explotació que generen, el treball, el valor afegit que aporten a l’economia i el comerç exterior que generen”, i ha afirmat que es tracta d’un autèntic “cens de supervivents, un inventari d’empreses que no van sucumbir als cants de sirena al no contribuir a l’expansió del sector immobiliari i que han fet possible que l’economia de les comarques centrals de l’interior de la Comunitat Valenciana continue hui en actiu”.

A la seua intervenció, l’alcalde Jorge Rodríguez felicitava als autors de l’estudi “perquè el sector tèxtil es sabem que és essencial, però amb estudis com aquest puguem concretar com d’essencial es”. El primer edil tenia paraules d’agraïment cap al Consell de la Generalitat Valenciana “per mirar mes enllà del turisme de costa com es feia abans, per fer una mirada a la indústria i en aquest cas a la indústria del tèxtil, un sector que genera ocupació de qualitat”. L’alcalde recordava que “en Ontinyent vam impulsar una Càtedra d’Innovació entre Ajuntament, Caixa Ontinyent, Universitat de València i Eset Espanya, que es va mostrar que el 80% de la innovació a la comarca la fa el tèxtil. Esta dada ens diu que aquest sector és un sector amb present i també amb molt de futur”, destacava.

En l’acte també participaven Càndid Penalba- President d’ATEVAL Vall d´Albaida; José Vicente Ponzoda- President d’ACETEX i León Grau President d’ATEVAL Comunitat Valenciana, estant la pesentació de l’estudi en sí a càrrec d’Agustín Rovira, Director de PATECO.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Igualtat destina més de 215.000 euros en condicionar la residència Caixa Ontinyent

El director general de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), Ángel Bonafé, ha assenyalat que “des …