28/03/2024 - 13:29
Més

    Ontinyent reprèn els treballs per a optar a les ajudes europees del programa DUSI

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent continua els treballs per a participar a la segona convocatòria d’ajudes europees del programa DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) que cofinança el Fons Europeu de Desenvolupament Regional dins del Programa FEDER. La ciutat, que no va estar inclosa a la primera convocatòria (on es va assignar les ajudes a ciutats de major tamany com ara València, Alacant, Castelló o Torrent), aprofitarà ara els treballs realitzats per optar a una segona, per tal d’executar una estratègia que suposaria una inversió màxima de 9’94 milions d’euros en la ciutat fins a 2020.

    La primera tinent d’Alcalde i regidora d’Innovació del Govern d’Ontinyent, Rebeca Torró; els regidors coordinadors de les àrees de Territori i Política Econòmica, Jaime Peris i Pablo Úbeda; i tècnics de l’empresa especialitzada que està participant d’aquest procés, es reunien per a treballar en un procés que aprofitarà l’experiència i el treball de la primera convocatòria.

    Rebeca Torró avançava que el procés, a l’igual que en l’ocasió anterior, seguirà una metodologia que inclourà una important aposta per la participació dels veïns i veïnes: “al Govern d’Ontinyent considerem la participació ciutadana un fet fonamental no sols per elaborar una estratègia urbana, sinó també en el dia a dia de la nostra gestió, com demostren programes com Ontinyent Participa, Ontinyent Marca el Camí o l’Ajuntament als barris”, assenyalava.

    Cal recordar que per optar a la primera tanda d’ajudes, les regidories de Territori i Política Econòmica es reunien amb representants dels Consells Econòmic i Social, de Benestar Social, de Medi Ambient i Veïnal, així com dels diferents grups polítics municipals, a més d’obrir a la ciutadania en general la possibilitat d’opinar a través d’enquestes i suggerències. A més s’han dut a terme tallers trasversals on han participat diferents tipus d’agents de la ciutat (institucionals, socials, econòmics, etc.), en el marc dels grups de treball compostos per associacions, veïnes i veïns voluntaris i tècnics municipals ; i també tallers més específics i sectorials; en el marc dels grups de treball dels Consells Sectorials.

    Entre el treball realitzat per optar a la primera tanda d’ajudes va estar la identificació inicial dels problemes i reptes de la ciutat, fent un anàlisi integral de la ciutat des del punt de vista físic, demogràfic, territorial, competencial, mediambiental, econòmic social, entre d’altres. També es va fer un anàlisi DAFO de fortaleses, debilitats i oportunitats de la ciutat i establint prioritats temàtiques amb objectius específics. Tot aquest treball serà ara aprofitat i ampliat.

    Jaime Peris destacava que “no es tracta de plantejar actuacions en una zona concreta de la ciutat sinó en Ontinyent al seu conjunt, fent un treball que afrontarà la globalitat de la ciutat i de cap a on volem anar, basant-nos en la inversió en noves tecnologies, la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica, la regeneració urbana i mediambiental i de polítiques d’inclusió social”, assenyalava. Peris afegia que a la web municipal www.ontinyent.es es poden consultar més detalls d’aquest programa i participar omplint les enquestes habilitades i aportant suggeriments.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -