728×90 caixa onti
Home > Economia > Ontinyent cobrarà als bancs per fer ús de la via pública amb els caixers

Ontinyent cobrarà als bancs per fer ús de la via pública amb els caixers

El plenari municipal tractarà la nova ordenança fiscal reguladora de l’ocupació de terrenys d’ús públics amb caixers autonòmics

L’iniciativa s’aplica des de fa anys en altres ajuntaments i gravarà a les entitats en funció de l’espai que ocupen

Ontinyent cobrarà als bancs per fer ús de la via pública amb els caixers, una volta el plenari municipal aprove la nova ordenança fiscal reguladora de l’ocupació de terrenys d’ús públics amb caixers automàtics que es tractarà a la sessió del proper dimarts.

“Les entitats bancàries estan obtenint beneficis per l’ús d’un espai de domini públic, i és de justícia que paguen una quantitat que no tindran cap de problema per fer front”, exposa el regidor d’Hisenda, Josep Francés, qui presenta al plenari la proposta. La xifra a abonar serà directament proporcional als metres quadrats de via pública ocupada, estimant-se una mitjana de 300 euros anuals per caixer. Aquesta ordenança ja s’aplica amb èxit des de fa anys a localitats com Burgos, Vitòria, A Corunya o Terrassa, i que està estudiant-se aplicar també en altres municipis com Barcelona.

Segons s’estableix al text de l’ordenança, “són  subjectes  passius  de  la   taxa,  en  concepte  de contribuents,  les  persones físiques i jurídiques així  com  les entitats  a  què  es  refereix l’article 33 de  la  Llei  General Tributària,  que  gaudisquen,  utilitzen o  aprofiten  el  domini públic  local en benefici particular mitjançant caixers automàtics utilitzables des de la via pública”. Per tant, només s’aplicarà la taxa als caixers que estan a línia de façana, ocupant espai urbà, que s’estima que a Ontinyent són al voltant d’una dotzena. Josep Francés explica que  “del que es tracta en definitiva és d’aplicar una mesura que en altres municipis porta anys en marxa, que cobra als bancs per l’ús que fan de la via pública i del que obtenen benefici, i que pensem que es de justícia aplicar per a que estes entitats arrimen el muscle a l’igual que estan fent els ciutadans”, conclou el regidor d’Hisenda.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Així serà la nova “Glorieta” després de la seua remodelació

La reubicació de la zona de berenadors i restauració, l'adequació de l’espai per actuacions culturals i més arbrat completaran la nova imatge d'aquest parc