fira 728×90
Home > Economia > El Ministeri subvenciona amb 218.000 euros el projecte “Format i Ocupat” d’Ontinyent

El Ministeri subvenciona amb 218.000 euros el projecte “Format i Ocupat” d’Ontinyent

El Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials ha adjudicat a Ontinyent 218.516,19 euros per a l’engegada del projecte “Format i Ocupat”, presentat per l’Ajuntament d’Ontinyent a la 2ª convocatòria 2017 d’ajudes del Fons Social Europeu destinades a la realització d’activitats formatives per a joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Amb la posada en marxa d’aquest projecte, joves de 16 a 29 anys participaran d’itineraris formatius gratuïts vinculats al sector tèxtil i les noves tecnologies, accedint a més a beques formatives per la seua participació.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’obtenció d’aquesta subvenció “és una excel·lent notícia per a la ciutat, ja que amb aquests 218.000 euros del Ministeri de Presidència superarem enguany el milió d’euros a polítiques d’ocupació i formació per a l’ocupació, una de les línies bàsiques d’acció del Govern d’Ontinyent”. Rodríguez ha felicitat al regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, i al Departament de Promoció Econòmica “per l’elaboració d’aquest projecte i les gestions realitzades, que serviran per a donar un nou impuls a la formació per a l’ocupació en la ciutat”, destacava.

“Forma’t i Ocupa’t” desenvoluparà durant 7 mesos un total de 7 cursos d’itineraris formatius vinculats al sector tèxtil i les noves tecnologies, cursos tots ells totalment gratuïts i en els quals a més els participants obtindran beques formatives per la seua participació. A més es posarà en marxa un itinerari de “competències clau”, un conjunt de continguts generals de formació bàsica en diferents àrees de coneixement(llengua castellana, matemàtiques i anglès) per a habilitar a joves sense estudis al fet que puguen accedir a certificats de professionalitat de nivell 2, que els permeta incrementar les seues possibilitats de trobar treball.

La metodologia serà participativa, activa, flexible i creativa, i al costat dels objectius generals de foment de l’ocupació juvenil, desenvolupament i millora de la empleabilitat i les capacitats dels participants, complirà altres objectius específics com l’impuls a la participació en l’educació i formació, el foment de la inclusió social, o la potenciació de la creativitat dels participants.

Pablo Úbeda destacava per la seua banda que “sense dubte aquesta subvenció va a ser de gran suport per al foment de l’ocupació juvenil, però no cal perdre de vista que aquest mateix any anem a impulsar també accions d’impuls a l’ocupació directa en aquest altres sectors, com una nova edició del Pla Avalem Joves de l’Ajuntament i la Generalitat; el programa Avalem Experiència per a majors de 30 anys, amb ajuda de la Generalitat, o un programa per a majors de 55 anys amb ajuda de la Diputació de València. Segons les últimes dades, l’atur interannual ha baixat un 10% a Ontinyent, un context en el qual estem no anem a relaxar-nos sinó seguir treballant al costat de la resta d’administracions i la iniciativa privada per a continuar avançant en la lluita contra la desocupació”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Fòrum d’Ocupació d’Ontinyent oferirà més de 70 llocs de treball

La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà el proper 29 de novembre un Fòrum d’Ocupació que oferirà …