fira comarques 2019
Home > Economia > Mancomunitat i IVAJ firmen un conveni per a treballar en polítiques de joventut

Mancomunitat i IVAJ firmen un conveni per a treballar en polítiques de joventut

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i l’Institut València de la Joventut (IVAJ) han signat un conveni per a desenvolupar, integrar i coordinar de forma més eficient totes les polítiques públiques de la Comunitat Valenciana que incidisquen en la població jove de la comarca. D’aquesta manera, el departament de Joventut de la Mancomunitat treballarà de manera conjunta amb la Xarxa Jove i els diferents tècnics de joventut dels ajuntaments de la Vall d’Albaida.

Entre els compromisos adoptats per la Mancomunitat estan els de facilitar el contacte i la coordinació entre les persones responsables de les regidories de joventut; informar i assessorar al voltant d’activitats, recursos, serveis, programes i convocatòries de la Generalitat; facilitar el contacte entre associacions juvenils; i donar suport als tècnics per al disseny, l’elaboració i avaluació dels plans de joventut locals, entre altes.

Pròximament la Mancomunitat donarà a conèixer i explicarà el conveni a tots els municipis de la comarca així com les diferents actuacions proposades al marc d’aquest i, a més, presentarà el pla de treball per als mesos de novembre i desembre. Dins d’aquest pla s’inclou la campanya “Oci-Salut-Igualtat”, en el qual els departaments de Joventut i d’Igualtat i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, organitzaran una sèrie d’activitats conjuntes enfocades al jovent.

També es donarà a conéixer la intenció de crear una comissió de treball per a desenvolupar els objectius marcats al conveni durant l’any 2019. Aquesta comissió estaria integrada per ajuntaments, tècnics, associacions juvenils, l’extensió universitària i joves en general. Entre els objectius de la comissió estaria l’elaboració d’un Pla Territorial de Joventut, per a conèixer la realitat i les especificacions de les i els joves a la comarca i poder dissenyar les polítiques de joventut perquè s’ocupen de tots els àmbits socials i vitals d’aquests.

El president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, destacava que “la situació i les necessitats de la gent jove són una prioritat per a nosaltres, ja que aquests són el futur de la nostra comarca. Per això és molt important i positiu crear relacions de col·laboració entre les administracions i treballar per millorar les condicions del jovent de manera conjunta i transversal” destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Olleria acull la XXXII Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida

Ha sigut la tercera ocasió en la qual l'Olleria és amfitriona d'aquest encontre.