728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Albaida > L’Ajuntament d’Albaida tanca 2017 amb el millor resultat pressupostari des de 2003

L’Ajuntament d’Albaida tanca 2017 amb el millor resultat pressupostari des de 2003

L’Alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha presentat esta setmana a la Comissió d’Hisenda la liquidació dels pressupostos de l’exercici 2017 amb uns resultats que generen unes expectatives molt positives per a l’Ajuntament d’Albaida en els propers anys.

Els resultats de l’exercici econòmic de l’any 2016 ja preveien un canvi de tendència important per a l’entitat municipal. Aquest fet, junt amb la renegociació del deute que es va realitzar a finals del 2017, avançava que el resultat de la liquidació del pressupost d’aquest any passat anava a ser molt positiva. D’aquesta manera, i seguint amb la tendència positiva del tancament de l’exercici del 2016, el resultat econòmic de l’any 2017 presenta per primera vegada en 14 anys un romanent líquid de tresoreria positiu que s’eleva fins als 1,2 milions d’euros.

Segons explicava Albert, “aquest resultat és el principal indicador de la situació de recuperació que ha encetat l’Ajuntament d’Albaida, ja que ens indica que amb els ingressos que tenim som capaços de pagar als nostres proveïdors, el deute que tenim d’anys anteriors, pagar les amortitzacions del deute i, a més, encara ens sobra líquid per a poder afrontar altres despeses, la qual cosa ens ha permés liquidar la totalitat dels deutes que teníem d’exercicis anteriors amb diverses empreses”.

Aquesta última qüestió, la de la promptitud de pagament a proveïdors, ha sigut una de les principals preocupacions de l’Ajuntament d’Albaida durant els últims anys, la qual cosa s’està complint d’una forma completa. Segons explicava l’alcalde “hem reduït el període mitjà de pagament de 324 dies a 171 dies en un any, i preveiem tancar l’any al voltant dels 30 dies. De fet, a data de hui hem pagat ja el 97,5 % de totes les despeses que hem generat en 2018 així com també s’han liquidat tots els deutes pendents de l’Ajuntament d’anys anteriors, una gran notícia per a les empreses i proveïdors que treballen per al nostre ajuntament”.

L’ajuntament continua generant superàvit
Tot i que l’Ajuntament d’Albaida manté un nivell de deute elevat que ronda els 145% dels recursos ordinaris, s’ha reduït molt respecte a l’existent l’any 2011, en el qual es xifrava el deute en uns 19 milions d’euros, entre l’ajuntament i l’empresa pública GESTIONA.

“Des de l’any 2012 a l’actualitat hem reduït el deute total en més de 5 milions d’euros, és a dir, quasi un 30% del deute total. Però allò més important és que hem creat les bases a l’ajuntament per a preparar la liquidació definitiva de GESTIONA, perquè segons les dades de la liquidació de 2017 encara es genera un superàvit anual d’1 milió d’euros que permetrà accelerar eixe procés, de forma que les albaidines i els albaidins sabrem, per fi, que aquest malson que ens ha obligat a reduir serveis i millores ciutadanes té fi, i és possible assumir-lo en un temps relativament prudencial”.
L’Alcalde es referia al fet que a pesar de l’alt volum d’amortització del deute que està imprimint l’ajuntament en els últims 2 anys, l’estalvi net de l’ajuntament continua essent d’1 milió d’euros, la qual cosa permet absorbir en els anys vinents el deute de la fallida empresa pública GESTIONA, liquidant els deutes també als proveïdors d’aquesta.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Igualtat destina més de 215.000 euros en condicionar la residència Caixa Ontinyent

El director general de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), Ángel Bonafé, ha assenyalat que “des …