ua 2018
Home > Economia > La promoció econòmica d’Ontinyent augmenta un 50% en els dos últims anys

La promoció econòmica d’Ontinyent augmenta un 50% en els dos últims anys

El Govern d’Ontinyent tornarà a augmentar en 2017 les partides directes destinades al foment de les polítiques de Promoció Econòmica al municipi, que acumularan una pujada superior al 50% en dos anys. El regidor coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda, donava hui detalls al voltant de la proposta de pressupostos per al proper exercici en l’àrea de Política Econòmica, on s’inclouen novetats com ara una partida específica per recolzar la internacionalització d’empreses i un nou augment en els fons destinats al Consell Econòmic i Social.

A més a més, Úbeda valorava positivament les dades de les últimes onades del SERVEF, que constaten un descens interanual del 9’2% i un acumulat del 21’4% als últims 24 mesos, passant-se de 4451 persones desocupades en Ontinyent en octubre de 2014 a 3499 en octubre de 2016. Amb tot, Úbeda incidia en què aquest descens “encara no és tan ràpid com ens agradaria”, i tot i que les polítiques d’ocupació no son competència directa dels ajuntaments “aquest govern municipal en la mesura de les seues possibilitats va a seguir fent tot allò possible per dinamitzar l’economia i fomentar l’ocupació”, destacava.

Així, en matèria d’ocupació, s’han assignat 160.000 euros als pressupostos com a aportacions directes als diferents plans d’ocupació en els que es treballa amb altres administracions, com la Diputació de València o la Generalitat. A més a més, dins de l’aposta per potenciar l’emprenedorisme, l’auto ocupació i la dinamització empresarial i comercial, s’ha dotat de 55.000€ la partida de l’Oficina de l’Emprenedor, on s’ofereix a pimes, emprenedors, comerços, etc. informació i assessorament sobre finançament, ajudes o subvencions.

Altra mesura destacada als nous comptes municipals és la creació d’una partida específica dotada amb 30.000€ per a les ajudes a la internacionalització d’empreses, una línia que s’ha encetat enguany al marc de l’últim Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsat pel govern que lidera Jorge Rodríguez. També augmenta un any més la partida del Fons Global del CES, que acumula un creixement de 40.000 euros i un 36% respecte a les últimes xifres de l’anterior legislatura.

Els pressupostos per a 2017 mantenen la partida destinada a les subvencions de les diferents associacions de promoció econòmica de la ciutat en 40.000€; així com les partides per activitats de ponència de les regidories de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, que inclouen ajudes com les destinades al lloguer de naus industrials i locals comercials. L’aposta del govern municipal per la innovació també es aspectes com la partida que es destina a la Càtedra d’Innovació de la que formen part les universitats de València i Alacant, Caixa Ontinyent i ESET España, “que es clau per al futur de la nostra ciutat per tal de seguir creixent com a ciutat universitària i capaç de retenir i atraure el talent”, apuntava Pablo Úbeda.

El regidor coordinador de Política Econòmica puntualitzava també que aquest treball per la promoció econòmica i la creació de l’ocupació “no és sols qüestió d’aquesta àrea, sinó que és una línia bàsica d’acció d’aquest Govern, com es pot constatar en altres aspectes dels pressupostos”. En aquest sentit al·ludia al treball conjunt desenvolupat amb la Regidoria de Territori per invertir 145.000€ en la restauració dels refugis antiaeris i altres espais de la ciutat, amb l’ajuda de la Diputació de València, o la inversió de 300.000€ del pla de millora de polígons “que no sols generarà activitat econòmica si no que serveix per a fer dels polígons de la ciutat llocs atractius per a q les empreses puguen vindre a instal·lar-se a Ontinyent”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Rècord de participació a la setena edició de la Fira de Tendes, Tapes i Rock

59 tendes i 14 establiments d’hosteleria ofereixen aquest cap de setmana els seus productes al carrer amb l’ambientació en directe de 7 grups musicals