728×90 caixa onti
Home > Economia > Ix a licitació l’antiga fàbrica de Revert per ubicar el Museu Valencià del Tèxtil

Ix a licitació l’antiga fàbrica de Revert per ubicar el Museu Valencià del Tèxtil

La primera fase finançada per l’Ajuntament anirà seguida d’una segona amb una aportació de 500.000 euros de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació pública les obres d’enderrocament de les naus de l’antiga fàbrica de Revert, a l’espai on s’ubicarà el futur Museu Valencià del Tèxtil. Segons consta a l’edicte del regidor de Territori, Jaime Peris, que publicava hui el BOP, el pressupost base de licitació és de 208.814’96 euros més IVA (252.666 IVA inclòs) a la baixa, amb un termini d’execució de 5 mesos, tenint ara les empreses 26 dies naturals per presentar ofertes.

Es tracta d’un nou pas per a la creació de l’espai que l’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV), Jorge Rodríguez, definia com “un museu plantejat per conjugar l’exposició divulgativa de peces antigues amb un espai creatiu de futur, que ajude a impulsar la indústria 4.0, el desenrotllament sostenible, l’eficiència energètica i la producció intel·ligent en el clúster tèxtil de la Comunitat Valenciana”.

Cal recordar que el patronat de la FMTCV donava el passat mes de desembre el vist-i-plau a les gestions amb l’Ajuntament per iniciar estes tasques de demolició al lloc on està previst ubicar aquest espai expositiu de referència autonòmica. El projecte consta de 3 fases d’un projecte amb un pressupost global estimat de 1’8 milions d’euros, sent la primera d’elles la de demolició, amb fons aportats per l’Ajuntament. Després d’aquesta la segona serà la recuperació de la nau més propera a la Plaça de la Concepció, que s’executarà comptant amb els 500.000 euros aportats per la Presidència de la Generalitat, amb un termini estimat entre 2018 i 2019, i finalment la tercera part serà la recuperació de la nau més propera al riu Clariano, amb un pressupost estimat de 860.000 euros.

Després de més de 20 anys des de la creació de la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, i gràcies a l’impuls rebut des de 2011 pels seus nous responsables, el projecte de creació del museu es reactivava amb la restauració i exhibició provisional dels béns emmagatzemats al Palau de La Vila. Els béns amb cert valor museístic es van dipositar a un espai cedit gratuïtament per Caixa Ontinyent, restaurant-se amb fons d’esta entitat financera i de l’Ajuntament.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

També pot interessar-te

La Trocamba Matanusca presenta el seu nou treball “A Pic i Pala”

Es tracta del tercer disc de la banda d’Ontinyent, que aprofundeix encara més en els ritmes balcànics que els caracteritzen