728×90 caixa onti
Home > Economia > Ix a licitació la primera fase de les obres de restauració del Pont Vell

Ix a licitació la primera fase de les obres de restauració del Pont Vell

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat el procés de licitació de la primera fase de les obres de restauració del Pont Vell. Aquesta primera fase, que tindrà un terme d’execució de 4 mesos, permetrà traure a la llum l’antic mur d’embarcament i recuperar part de la imatge original del pont. L’actuació tindrà un pressupost de 150.000 euros procedents de la Diputació de València, dins de les ajudes per a la restauració i conservació de béns immobles de valor artístic d’àmbit local, i se centrarà al marge dret del pont.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, recordava que aquesta actuació correspon a la primera fase de les cinc que consten al projecte, i alhora forma part de les actuacions incloses al programa “Riu Viu” del Govern d’Ontinyent per revitalitzar l’entorn del riu Clariano. Peris destacava sobre el pont “la importància de conservar un element clau del nostre Patrimoni com és aquest, i potenciar-lo com element d’atracció turística i promoció de la ciutat” explicava.


Les empreses interessades en el projecte tindran fins al pròxim juliol per a presentar les seues ofertes. A continuació, una vegada adjudicada l’obra, es procedirà a realitzar una sèrie de tasts al mur per determinar el traçat original del pont, que data de principis del segle XVI. Després, s’enderrocaran parcialment les lloses i murs de la barbacana actual, deixant així al descobert un mur d’embarcament que fins ara està ocult baix terra pel sistema actual de clavegueres, un arc i una volta. A més, es restauraran els murs de contenció i les voltes, se sanejarà el llenç i es construirà unes escales i rampes al llit del riu Clariano. Totes aquestes accions tindran com a objectiu recuperar la imatge original del pont als principis del segle XX.

Durant aquesta primera fase de la intervenció no està previst tallar al tràfic el pont, ni tampoc l’accés al marge dret. També s’ha previst millorar el sistema de desaigües urbans i la creació d’una xicoteta zona verda, amb sistema de reg automatitzat i amb arbustos autòctons.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El VII Festival de Circ i Teatre porta 11 espectacles per tots els barris

El pròxim divendres 21 a les 19:30 serà la funció inaugural al aparcament de Paduana