728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > Finalitza la III fase de la reurbanització integral del barri de La Vila

Finalitza la III fase de la reurbanització integral del barri de La Vila

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat esta setmana la III fase de les obres de reurbanització integral al barri de La Vila, que s’han executat al tram comprés entre la plaça de Sant Pere de Verona i el carrer Trinitat amb una inversió municipal de 350.000 euros, al marc del Pla d’Eficiència Urbana 2018/2019. La intervenció, que afectarà als carrers Cordellat, Trinitat i Muralla, dóna continuïtat a les dues anteriors fases, des del carrer Esglèsia dins la Plaça de Sant Roc, i des dels carrers Sant Pere i Cordellat fins la Plaça de Sant Pere, que van suposar una inversió municipal de 440.000 euros, per totalitzar prop de 800.000 euros al conjunt d’estes intervencions.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava que aquesta actuació “ha estat altre pas al treball per recuperar una trama urbana en la que no s’havia actuat en 30 anys, era una demanda veïnal i una necessitat que ens ajudarà a millorar les condicions de vida al barri i alhora afavorir el potencial turístic d’esta zona”. Com a les dues fases anteriors, les obres han inclòs la renovació integral de la xarxa d’aigua potable i sanejament, unificació vorera i via amb una trama de llambordes que millora la seguretat i comoditat dels vianants, millores a la xarxa de clavegueram, enllumenat i instal·lacions elèctriques, pavimentació i senyalització, dotant d’una nova imatge els carrers.

EconomyCash Juny

Cuesta recordava que a aquestes actuacions se sumarà el proper 10 de juny la que millorarà l’accés a la Plaça de La Vila des del Carrer Magdalena, que suposarà una inversió de 100.000 euros més per part de l’Ajuntament per construir una calçada amb un sol nivell. A totes estes intervencions cal sumar altres ja realitzades al barri com la millora de l’accés  al barri des del carrer de les Roses (on s’ha renovat el paviment i les voreres del tram final i s’ha creat un espai d’aparcament al carrer Trinitat); la millora de l’accés al Palau de La Vila o l’Esglèsia, (ampliant les voreres del carrer de la Magdalena) l’adequació de l’esplanada de Tortosa i Delgado (donant-li una nova imatge com a espai recreatiu i d’estacionament); o les diverses intervencions del Pla de Sanejament de Nuclis Històrics per millorar la seguretat i esponjar el barri.

La Presidenta de l’Associació Veïnal del barri de La Vila, Puri Ruiz, ha mostrat “l’agraïment dels veïnat del barri cap a l’Ajuntament i l’alcalde Jorge Rodríguez, que ens va dir fa tres anys tot allò que anava a fer-se, a poc a poc s’ha anat complint tot i ara cada volta hi ha més persones que aposten pel barri per a viure”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La pròxima setmana obri l’oficina municipal per assessorar als afectats per els pluges

Rodríguez agraeix a la ciutadania “que Ontinyent una volta més haja actuat des de la unió i el treball colze a colze front a les adversitats”