amic ficcions
Home > Economia > El Govern d’Ontinyent proposa als treballadors reduir-se el sou i la jornada un 5%
Imatge d'arxiu

El Govern d’Ontinyent proposa als treballadors reduir-se el sou i la jornada un 5%

El Pla 5% Solidaris i la resta de mesures d’ajust en personal permetrà estalviar vora un milió d’euros i evitar retallades en serveis esencials

El Govern d’Ontinyent ha proposat als empleats públics un pla de treball solidari per evitar acomiadaments i garantir el pagament de les nòmines en 2012. La iniciativa, anomenada “5% Solidaris”, permet que els més de 300 funcionaris municipals puguen acollir-se de manera temporal i voluntària a una reducció del 5% de la seua jornada laboral amb una minoració proporcional del salari. L’objectiu és repartir la càrrega de treball i els sous entre els mateixos treballadors de manera solidària, com s’ha fet amb èxit en altres països com ara Alemanya, han explicat des del Govern d’Ontinyent, que han afegit que es tracta de mesures “temporals i reversibles en el moment que la situació millore”.

Per part del regidor de Personal i Modernització, Joan Sanchis, s’ha explicar que es tracta “d’una crida a la solidaritat i a la defensa dels empleats públics per part dels mateixos treballadors i companys” amb l’objectiu de garantir els llocs de treball i evitar acomiadaments: “Pensen que existeix una altra manera d’eixir de la crisi que no siga la solució fàcil d’acomiadar a treballadors”, ha recalcat el regidor socialista.

D’esta manera, amb una mínima reducció del sou, compensada amb una rebaixa equivalent de la jornada de treball es podrà aconseguir un triple objectiu: garantir tots els llocs de treball de l’Ajuntament d’Ontinyent, continuar prestant els mateixos serveis que es presten actualment i contribuir a garantir la viabilitat econòmica de l’Ajuntament. Es calcula que cada empleat deixarà de treballar al voltant de dues hores a la setmana. El que fem és una crida a la solidaritat de tots el empleats municipals per evitar tenir que prendre mesures més dràstiques”, ha aclarit Sanchis, qui ha recordat que “els polítics ja donàrem exemple l’estiu passat reduint-nos un 15% el sou i retallant el nombre del personal de confiança, la qual cosa ha suposat un estalvi de vora 60.000 euros”, ha explicat.

El Pla 5% Solidaris s’inclou dins d’una sèrie de mesures que persegueixen reduir la despesa corrent, que durant el anys del Partit Popular es va disparar en més de 3 milions d’euros mentre els ingressos es desplomaven. Al descens important d’ingressos cal sumar el deute d’altres administracions públiques amb l’ Ajuntament, així com la concatenació de tres liquidacions pressupostàries negatives, provocades per la deficient gestió del PP de Lina Insa, i un deute al qual cal fer front durant el propers anys, han destacat les mateixes fonts. De moment, el paquet de mesures que s’han posat en marxa pel nou Govern d’Ontinyent han permès estalviar 180.000 €/any en neteja, més de 200.000 euros amb el tancament de la TVO, mentre que la reubicació dels serveis que es presten a plantes baixes llogades a edificis de propietat municipals permetrà estalviar uns 150.000 euros a l’any en lloguers. Així mateix, s’han pres mesures per controlar la despesa de personal. Bon exemple d’açò és la reducció del 15% dels sous d’Alcalde i regidors/es, així com la reducció del número de persones de confiança i els seus salaris.

A més, s’ha previst no cobrir les baixes que per motiu de jubilació o incapacitat puguen produir-se durant els propers anys. “Tot i això, l’estalvi és insuficient i es fa imprescindible demanar un major esforç. Atenent a la situació exposada es planteja el Pla 5% solidari”, han aclarit. Segons els càlculs del Govern d’Ontinyent, en cas d’aplicar-se aquesta reducció del 5% a tots el treballadors, unit a la no reposició de baixes i de les jubilacions, l’Ajuntament podria arribar a estalviar-se vora un milió d’euros l’any 2012.

En cas de no acollir-se la major part de la plantilla, el Pla no s’aplicarà perquè l’estalvi produït no resultarà suficient i, per tant, serà necessari aplicar altres mesures d’ajust en Personal per tractar de tancar el pressupost, han explicat des del Govern d’Ontinyent. Per altra banda, si el nou Executiu de Mariano Rajoy decideix reduir els salaris per damunt d’un 5%, el Pla se suspendrà de manera que la reducció voluntària no se sumarà a l’obligatòria.

Per altra banda, en la reunió mantinguda hui pel Govern amb els representants sindicals, també se’ls ha exposat un increment de la jornada laboral, que passarà a ser de 35,5 hores a 36,25 hores setmanals. Estes hores de mes seran compensades al llarg de l’any quan el servei així ho demane. Amb aquesta mesura l’Ajuntament s’estalviarà de pagar un bon nombre d’hores extraordinàries. “L’objectiu de tot açò és quadrar els pressupostos de 2012 sense els artificis ni els malabarismes contables de Lina Insa que ens han portat a aquesta situació”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Caixa Ontinyent, primera entitat amb el 100% de la seua plantilla qualificada per a la comercialització de productes immobiliaris

Compta amb tot el seu personal d'oficines amb aquesta capacitació.