matricula iespouclar 728x90px
Home > Economia > Conselleria demana llicència d’obres per a adequar la residència de discapacitats d’Ontinyent

Conselleria demana llicència d’obres per a adequar la residència de discapacitats d’Ontinyent

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Ontinyent llicencia d’obres per a adequar les instal·lacions de la residència de discapacitats de la ciutat. Es tracta d’una actuació pressupostada en 200.000 euros que permetrà realitzar millores que l’administració autonòmica considera necessàries per poder posar en marxa l’ús de l’edifici, finalitzat en 2010 i pendent d’obertura des d’aleshores.

Cal recordar que el actual Govern Valencià no podia actuar a l’edifici fins assumir la seua titularitat, a la que es va accedir el passat mes de juny de 2016. En aquell moment, i coincidint amb una visita a Ontinyent per a acudir a unes jornades empresarials organitzades per COEVAL, la Consellera Mònica Oltra va visitar la residència junt a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al qui va anunciar que els tècnics havien trobat una sèrie de mancances a resoldre en l’edifici (construït per Caixa Ontinyent sobre terrenys municipals) abans de poder procedir a la seua obertura.

L’Oficina Tècnica municipal està revisant en aquest moment la documentació, i s’espera que en breu es done llum verda a les obres a executar, que inclouen la realització de canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars en lloc de catering (55.800 euros); adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar la intimitat dels mateixos i millorar la seua funcionalitat (17.400 euros) o adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament (1.300 euros).

També es contempla l’actualització del sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació a la normativa actual (36.800 euros); estudi per a proposar un sistema de protecció del sol en les zones més afectades (13.500 euros); o la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a eixir de la parcel·la de la residència, incloent un nou accés per als vianants front de l’entrada principal de la residència (9.700 euros).

Des del Govern d’Ontinyent, tant l’alcalde d’Ontinyent com la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, coincidien en valorar positivament “que vagen complint-se els tràmits que va anunciar el nou Govern Valencià i l’obertura de la residència estiga cada volta més a prop, després de molts anys als quals la Generalitat ni tan sols havia acceptat la cessió de la residència”, recordaven.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Torró anuncia el pagament de 4’7 milions d’euros a famílies d’Ontinyent

La Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat …