728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > Compromís demana eliminar la prioritat de cobrament per descompte

Compromís demana eliminar la prioritat de cobrament per descompte

El portaveu Compromís per Ontinyent, Josep Francés, ha manifestat que recolza la  iniciativa que ha presentat el grup parlamentari Compromís a Les Corts Valencianes per a reclamar la modificació de la llei que regula el pagament per part de les administracions al seus proveïdors per evitar els perjudicis que actualment provoca a les PIMES.

Segons ha explicat Francès “el Reial Decret Llei 4/2012 estableix en el seu article 8.2 i 8.3, una sèrie de criteris per fixar la prioritat en els pagament a proveïdors, en què destaca el fet que les empreses que apliquen un descompte, l’anomenada “quita”, sobre l’import que se’ls deu cobraran més prompte”.

EconomyCash Juny

“Des de Compromís entenem que el fet de prioritzar els proveïdors que realitzen un descompte a l’hora de cobrar atenta greument contra les empreses menudes, més vulnerables econòmicament. El conseller d’Economia, Máximo Buch, ha assegurat públicament que no s’aplicarà l’anomenada “quita” en els criteris de la Generalitat a l’hora de pagar els seus proveïdors, però açò no pot quedar-se en una mera declaració d’intencions”.

En este sentit Compromís ha registrat una pregunta parlamentària i una proposició no de llei per reclamar al Consell que sol•licite la modificació del Reial Decret Llei 4/2012 per tal d’eliminar este injust criteri i d’eixa manera assegurar el pagament de l’import íntegre als proveïdors, així com que les prioritats en els pagaments depenguen de la situació financera de l’empresa.

A Ontinyent, la suma de deute als proveïdors es de 1,4 milions d’euros, que si el Govern valencià ens haguera pagat el deute de 3 milions que té amb el Govern d’Ontinyent no caldria acollir-se a cap pla meravellós de salvament com aquest. Creguen que les PIMES ontinyentines menudes no poden ni deuen competir en reduccions de factures davant les grans empreses, per això el nostre recolzament a la iniciativa del nostre grup parlamentari a les Corts valencianes.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El programa “Finança’t” arriba a les aules

Hui, Dia de l'Educació Financera a Espanya, l'Entitat fa balanç de la seua actuació i presenta els seus projectes més immediats