728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Bocairent > Bocairent amortitza la totalitat del préstec del Pla Montoro

Bocairent amortitza la totalitat del préstec del Pla Montoro

El Ple de l’Ajuntament de Bocairent va aprovar aquest dijous, 31 de maig, destinar 305.177,54 euros del superàvit municipal del 2017 a cancel·lar de manera anticipada el préstec associat al conegut com ‘Pla Montoro’. D’aquesta forma, conclou l’amortització d’una operació de finançament per import de 719.790 euros vinculada al Pla de pagament a proveïdors subscrita pel consistori el 2012 en un moment en què la caiguda d’ingressos per la crisi econòmica i els impagaments de l’administració autonòmica van posar en perill greu les finances municipals.
Amb la decisió adoptada a proposta de l’equip de govern socialista, Bocairent redueix pràcticament a la meitat l’actual deute bancari municipal que queda en 323.000 euros en el cas de l’Ajuntament i en 16.000 euros en el de la residència de la 3a edat. D’aquesta manera, l’endeutament total suposa un 11,55% dels ingressos pressupostaris ordinaris quan el límit màxim establert per a les entitats locals és del 110%.

Paral·lelament, la cancel·lació anticipada del Pla Montoro suposa un estalvi de 32.680 euros corresponent a les quotes del segon semestre. Aquesta quantitat serà destinada a la instal·lació d’una caldera de biomassa a la residència de la 3a edat dins d’un projecte subvencionat per l’IVACE amb 18.188 euros arran del projecte presentat per l’Ajuntament de Bocairent l’any passat. Segons la memòria tècnica de la iniciativa, la nova instal·lació suposarà un estalvi econòmic anual de més de 14.000 euros que “a més d’afavorir l’economia del centre assistencial, suposa una aposta clara i decidida per una energia neta i renovable que en un futur pròxim volem extraure dels recursos naturals del nostre terme municipal”, en paraules del regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Jordi Vicente candidat a l’alcaldia per EUPV Ontinyent

Jordi Vicente, es ratificarà el pròxim diumenge 24 de febrer com a candidat a l’alcaldia …