728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Albaida > Albaida refinança el deute i aconseguix estalviar 1.000 € diaris d’interessos

Albaida refinança el deute i aconseguix estalviar 1.000 € diaris d’interessos

L’Ajuntament d’Albaida, en Ple, va aprovar ahir per unanimitat el nou pla de finançament del deute que permetrà a la localitat estalviar 1.000€ al dia en pagament d’interessos a partir de l’1 de desembre
La petició de refinançament del deute heretat de l’etapa del Partit Popular i que va realitzar l’Ajuntament d’Albaida al Ministeri d’Hisenda en el mes de setembre, ja ha sigut aprovada per aquest últim. Això permetrà al consistori albaidí estalviar una quantitat de 1.000 € diaris en interessos a partir de l’1 de desembre, el que es traduix en un estalvi de 3.470.709,92 € a la finalització d’aquest refinançament i en una reducció de 7 anys d’amortització del deute.

Els successius plans de pagament a proveïdors als quals s’havia acollit l’Ajuntament d’Albaida durant els anys 2012 i 2013 per a finançar el deute incloïen un tipus d’interés del 5,9%, ha suposat una despesa de 2.003.651,02 €. Aquest finançament implicava la retenció del 50% de la participació de tributs de l’Estat a causa de l’elevat deute que el consistori havia d’assumir. És a dir, un 50% de la quantitat que l’Estat destina a l’ajuntament pels tributs recaptats i que representa una quinta part del pressupost del municipi, es retenia fins al dia de hui per a l’amortització del deute. Aquest fet impossibilitava que una gran quantitat de recursos municipals pogueren ser destinats a despeses locals.

El nou pla de refinançament, a més de rebaixar en 3.470.709,92 € els costos financers amb la reducció del tipus d’interés fins a l’1,002%, permet, en relació a aquest fet, acurtar l’obligació de pagament del deute a un període de 10 anys, de tal manera que seria l’any 2027 la data final del pla d’amortització i no l’any 2034 com estava previst al pla inicial.

L’assumpció del nou pla de refinançament és possible sobretot a la gestió econòmica que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Albaida ha portat a terme en els últims anys, que fa que puga assumir a dia de hui el seu deute i tornar a comptar amb el 50% de la participació que retenia l’Estat, el que suposa uns ingressos de 50.000 € mensuals addicionals que fins ara el consistori municipal no rebia. L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis manifesta que “aquest pla de refinançament autoritzat pel Ministeri d’Hisenda permetrà afrontar el deute de l’ajuntament i, per tant, reconduir al consistori a la normalitat econòmica tan desitjada per tots.”

Font: Ajuntament d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent adquireix l’immoble del Molí Descals

L’inmoble del SXV esta ubicat en una parcel·la de 4.000m2 al marc del projecte “Riu Viu”