amic ficcions
Home > Economia > Albaida aprova el Pla d’Ajust per a fer front al pagament de 6,5 milions d’euros

Albaida aprova el Pla d’Ajust per a fer front al pagament de 6,5 milions d’euros

El passat dijous el Ple de l’Ajuntament d’Albaida va aprovar amb el vots favorables dels tres partits polítics que conformen l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Albaida: Bloc- Compromís, PSPV-PSOE i UCiD Albaida i amb l’abstenció del PP, que es troba a l’oposició, el Pla d’Ajust que ja s’ha enviat al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

La situació econòmica de l’Ajuntament d’Albaida és molt greu i complexa, amb un deute total de 17,4 milions d’euros i una situació econòmica molt precària, s’han tingut que prendre mesures correctores molt greus per ajustar-se als paràmetres que demana el Ministeri per poder entrar en el Pla d’Ajust. L’Equip de Govern, encapçalat per Josep Antoni Albert, tenia ben clar que calia prendre les mesures necessàries per donar-li una eixa digna a la situació econòmica d’Albaida, recorda Josep Antoni Albert que “hem heretat un deute a proveïdors de més de huit milions d’euros, i per un acte de responsabilitat política i per donar eixida a aquesta situació de desempara d’eixos proveïdors, que estan passant-ho molt malament per culpa de la mala gestió de l’anterior equip de govern, hem tingut que prendre mesures molt greus, que demostren la nostra voluntat d’implicar-se al 100% en l’Ajuntament i de voler eixir del pou on ens ha deixat clavats el Partit Popular”.

Les principals mesures que s’han aprovat en el Pla d’Ajust han estat, en primer lloc, el tancament de la Tourist Info d’Albaida i la reducció a la mínima expressió del Museu Internacional de Titelles, que d’ara endavant sols obrirà els caps de setmana i amb visites concertades amb anterioritat. A més a més, s’ha reajustat el preu de les taxes i del salari dels professors, tant del Conservatori d’Albaida com de l’Escola de Música, per tal de que el cost final del serveis siga cero. Al mateix tems, s’ha procedit a l’acomiadament de l’encarregat de l’estació de RENFE en Albaida i a l’acomiadament de l’encarregat del mercat. També s’ha reduït la jornada laboral d’un funcionari interí del departament d’urbanisme i de la treballadora en règim laboral del Museu de Titelles. En total s’ha prescindit de 5 llocs de treball. En despesa de personal s’ha aconseguit un estalvi anual de 296.766,25 euros. Segons destaca el Regidor d’Economia Joan Antoni Juan Perona “aquestes mesures no son gens fàcils ni agradables de prendre, però no tenim altra opció, o reduíem el nombre de personal de l’Ajuntament o l’Estat acabaria intervenint-nos mitjançant la reducció de la participació de l’Ajuntament en el tributs del mateix. Si això arribara a passar l’Ajuntament no seria sostenible i cap treballador podria cobrar”.

A més a més, s’han pres altres mesures com el refinançament del deute bancari, el replantejament dels contractes de subministrament, l’estalvi energètic i la pujada de taxes dels serveis no essencials per a aconseguir el cost cero dels mateixos. I es preveu, en últim terme i si és imprescindible, la pujada d’alguns impostos com l’anomenada Plusvàlua, l’IBI o l’impost de circulació. En total, el Pla d’Ajust preveu un estalvi anual de 673.000 euros, que ha de ser suficient per tornar, fins a l’any 2022, el futur préstec que ens farà el Ministeri si ens aprova el Pla d’Ajust.

Com es pot observar de les xifres esmentades la situació és molt complexa i l’Equip de Govern ha apel·lat a la responsabilitat de totes i tots, i a la seua pròpia, per intentar solucionar els problemes econòmics de l’Ajuntament d’Albaida. “Recordem que tenim la primera empresa pública en concurs de creditors de tot el País Valencià i un deute total entre l’Ajuntament i GESTIONA de 17,4 milions d’euros” assenyala l’Alcalde, Josep Antoni Albert. També reitera “la nostra voluntat de treballar incansablement per aconseguir retornar Albaida al lloc del qual no haguera tingut que eixir mai. Les decisions polítiques que estem prenent són molt difícils, però també ho és la situació econòmica en la que ens hem trobat l’Ajuntament d’Albaida. Amb un esforç titànic de totes i tots, ciutadania d’Albaida, treballadores i treballadors de l’Ajuntament i partits polítics que integrem el Consistori, hem de ser capaços de, a llarg termini, recuperar la estabilitat econòmica de l’Ajuntament, i per extensió de tota la ciutat”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Caixa Ontinyent, primera entitat amb el 100% de la seua plantilla qualificada per a la comercialització de productes immobiliaris

Compta amb tot el seu personal d'oficines amb aquesta capacitació.