fitur 2019
Home > Economia > Ajuntament, Generalitat i Diputació superen els 3 milions d’euros d’inversió en plans d’ocupació

Ajuntament, Generalitat i Diputació superen els 3 milions d’euros d’inversió en plans d’ocupació

L’Ajuntament d’Ontinyent, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València acumulen més de 3 milions d’euros d’inversió en plans d’ocupació en esta legislatura a la capital de La Vall d’Albaida a la que l’atur ha baixat en més de 20 punts a la ciutat. Així quedava palès aquest dilluns a la recepció que l’alcalde, Jorge Rodríguez, i la Directora General del SERVEF, Rocío Briones, feien als 42 beneficiaris de la II edició del programa “Avalem Joves Plus”.

En l’acte, tots dos valoraven positivament el treball conjunt de les administracions que ha permès crear 209 llocs de treball directes en esta legislatura, a través de plans com Avalem Joves Plus; els plans d’ocupació per a majors de 55 anys; els programes Emcorp, Encord i Emcold; Salari Jove; els plans conjunts de Diputació, els programes d’inserció sociolaboral i els plans d’ocupació municipals, en total, 1.950.000 euros de la Generalitat, 830.000 euros l’Ajuntament i 300.000 la Diputació per crear llocs de treball directes a la ciutat.

EconomyCash Juny

Jorge Rodríguez recordava que “generar ocupació ha estat sempre un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent. Per això des de 2015 hem posat en marxa des de l’Ajuntament diversos Plans de Reactivació Económica, que han inclós ajudes a empreses, accions de millora dels polígons com a espais generadors d’ocupació, i també creació de llocs de treball públic de manera directa. Un treball que en la legislatura anterior impulsaven sense comptar amb ajudes externes, situació que ara ha canviat i que permet posar en marxa plans com aquestos, que suposen una oportunitat per als nostres joves de comptar amb una valuosa experiència professional en un moment clau”, destacava.

“Avalem Joves Plus” integra els programes EMCUJU i EMPUJU, dotats amb fons europeus i autonòmics, dels quals el Consell destina a Ontinyent 650.000 euros i el consistori complementa amb altres 220.000 euros per a equiparar les retribucions d’aquests beneficiaris a la resta de treballadors municipals, garantint unes condicions de treball el més dignes possible. Tots els contractats treballaran 37’5 hores setmanals durant 12 mesos. En funció de la qualificació professional del lloc de treball, els joves cobren dels 1083 als 1627 euros bruts, incloent l’aportació municipal. Dels 42 joves contractats, 31 estan titulats, ocupant llocs de feina als diferents departaments de l’Ajuntament. A més a més, s’ha procedit a la contractació de 11 persones no titulades entre 8 conserges, 2 peons d’obra i 1 ajudant de cementeri.

Rocío Briones valorava positivament les xifres de l’evolució de la desocupació a Ontinyent, tant pel que fa als demandants d’ocupació menors de 30 anys, que al que portem de legislatura han baixat un 19% a la ciutat (de 554 en juny de 2015 a 448 en agost de 2018) com a les xifres globals de desocupació (de 3.950 a 3.079 al mateix període, un –22’5% tot i incloure l’increment estacional que sempre es produeix en agost). Per trobar un mes d’agost amb menor desocupació s’ha de retrocedir fins agost 2008, un mes abans de la fallida del gegant financer Lehman Brothers que ve considerant-se com el punt d’inflexió de la crisi econòmica.

Junt a l’alcalde i la directora general acudien a la recepció als beneficiaris d’Avalem Joves els regidors de Personal i Política Econòmica, Joan Sanchis i Pablo Úbeda, encoratjant tots ells als participants “a aprofitar una excel·lent oportunitat per a formar-se i contribuir alhora a millorar la prestació de serveis a Ontinyent”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es reprèn el programa de digitalització del comerç local amb un curs d’aprofitament d’Instagram

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Promoció Econòmica organitza un curs d’Instagram Creatiu …