amic ficcions
Home > Destacat > Un acord permet l’anulació de la vaga indefinida dels treballadors del fem

Un acord permet l’anulació de la vaga indefinida dels treballadors del fem

L’empresa es compromet a destinar una part dels ingressos provinents de la Mancomunitat a pagar les nòmines entre l’1 i el 10 de cada mes

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan Puchades, va compareixer ahir dilluns 9 de desembre davant els mitjans per a donar detalls de l’acord al què s’ha arribat amb l’empresa encarregada de la recollida del fem a la Vall d’Albaida, RECISA, així com els treballadors d’aquesta empresa que havien convocat una vaga indefinida prevista per avui dimarts.

puchades-manco-7927-4Aquesta és la tercera convocatòria de vaga que fan els treballadors de RECISA, on han reclamat en cada ocasió el cobrament de nòmines pendents, i també una seguretat en els cobraments ja que asseguren que pateixen una ‘impuntualitat contínua’ a l’hora de cobrar les nòmines. Dijous passat, els treballadors van desconvocar la vaga en haver percebut els endarreriments que tenien actualment, mig mes d’octubre i el mes de novembre. Puchades va informar que, a més d’haver cobrat els imports pendents, han cobrat la paga extraordinària de Nadal per adelantat.

La desconvocatòria s’ha de relacionar sobretot amb l’acord a tres bandes a què s’ha arribat i que reclamaven els representants dels treballadors. Segons ha explicat el president de la Mancomunitat, l’empresa s’ha compromés a destinar indefectiblement una part de l’import que a primers de mes rep de l’ens comarcal a pagar els salaris, de manera que entre els dies 1 i 10 els operaris tinguen ingressada la nòmina. Segons Puchades, dels 330.000 euros que la Mancomunitat sol liquidar a RECISA mensualment, prop de 150.000 els paga a primers de mes, i són aquests que s’hauran de destinar a fer front a uns salaris que estan prop dels 50.000 euros, en paraules del president.

Juan Puchades, qui ha agraït l’esforç dels treballadors i el suport de la Junta de Govern de la Mancomunitat, ha tingut també paraules d’agraïment per als portaveus de totes les formacions polítiques amb representació a la Mancomunitat i en especial a l’Ajuntament d’Ontinyent ‘que sí que ha fet un esforç’, encara que no l’ha quantificat. El president ha aprofitat per a reclamar dels ajuntaments més puntualitat en la implicació econòmica amb l’ens comarcal.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Controls conjunts de droga i alcohol als conductors en el casc urbà

La Policia Local d’Ontinyent farà controls conjunts de droga i alcohol als conductors i conductores …