728×90 caixa onti
Home > Destacat > Soler afirma que la Vall d’Albaida dispondria de 29 milions d’euros més a l’any amb una financiació justa

Soler afirma que la Vall d’Albaida dispondria de 29 milions d’euros més a l’any amb una financiació justa

Si la Comunitat Valenciana tinguera un finançament just, Ontinyent podria tenir cada any 11’4 milions d’euros més per a destinar a inversions en el municipi, xifra que en el conjunt de La Vall d’Albaida ascendiria a 29 milions. Així ho han explicat avui el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en un acte organitzat en la vesprada d’aquest dilluns en el Centre Cultural *Caixa Ontinyent dins de la campanya #*NiMésNiMenys dels socialistes valencians.

“Estem en una situació de discriminació pel que fa als veïns i veïnes d’altres comunitats, i davant açò és necessari que la societat civil s’una. No volem ser més que la resta, però tampoc menys”, indicaven Soler i Rodríguez, qui apuntava que “si la Comunitat rebera un tracte just, infraestructures com la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi o del tram l’Olleria-Terrateig de la CV-60 podrien veure per fi la llum, i unes altres com el nou Hospital d’Ontinyent per al qual el Consell va a haver de fer un gran esforç podrien estar molt més avançades”.

Es tracta d’una campanya amb la qual el PSPV, des de dimarts passat i fins al pròxim 7 d’octubre, explica per tota la Comunitat Valenciana què suposa per a les valencians i valencianes el bloqueig del Govern de Mariano Rajoy a un nou model de Finançament Autonòmic. Són actes en els quals els socialistes persegueixen anar més enllà de la militància del PSPV, i reuneixen a associacions i col·lectius de la societat civil per a explicar fins a quin punt llastra al desenvolupament econòmic i social valencià la *infrafinanciación.

“L’actual sistema està caduc, s’hauria d’haver renovat en 2013 i cada any perdem, pel que fa a la mitjana espanyola, 1.300 milions d’euros” explicava Vicent Soler. “Si no es renova en els pròxims mesos, en 2018 el dèficit de finançament creixerà en 300 milions, de manera que a la Comunitat Valenciana tindrem 1.600 milions menys del que ens toca rebre a l’any”, indicava. “No hi ha cap raó, llevat que nostra poca visibilitat política com a poble faça que Madrid actue amb tant menyspreu afectant a la dignitat de cinc milions de persones. Està passant com en *Robin *Hood, però a l’inrevés, el pobra paga al ric. I aquesta situació toca límits i és absolutament *inaguantable”.

El Conseller d’Economia apuntava que “nosaltres reivindiquem per a tots que la distribució constitucional de competències tinga una lògica paral·lela de distribució vertical de recursos en els tres nivells d’administració. Perquè si açò no es fa bé, al final el perjudicat no és el govern autonòmic, o el govern municipal, sinó el ciutadà”, apuntava.

En aquest sentit, l’alcalde d’Ontinyent indicava que “és necessari que a Ontinyent i La Vall d’Albaida prenguem consciència del que perdem amb aquest bloqueig, ja que si el Govern no ingressa a la Generalitat els diners que ens correspon, el Consell no pot invertir en serveis socials, sanitaris, educatius o ajudes al comerç, el turisme o la indústria”. En el cas d’Ontinyent “si el Govern d’Espanya ens donara el finançament que ens correspon, la nostra capacitat inversora seria molt major per a impulsar el nostre desenvolupament social i econòmic”, remarcava.

Amb l’actual sistema de finançament, la Comunitat està a la cua d’Espanya, i en 2018 perdrà pel que fa a la mitjana 1.600 milions d’euros, és a dir, cada minut que passar, la Comunitat perdrà 3.000 euros. Només a Ontinyent, la inversió perduda seria d’11,4 milions d’euros a l’any, i en la comarca de La Vall d’Albaida suposaria un dèficit superior als 29 milions d’euros anuals, una situació, incidia Soler, “que requereix unitat de la societat per a defensar els nostres drets”.

Font: PSPV Vall d’Albaida

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El nou “TOT” de València Turisme sufraga el transport d’escolars i altres col·lectius per a activitats turístiques en el territori

El termini per a sol·licitar les noves ajudes del Patronat de Turisme destinades a les associacions de mares i pares i altres entitats sense ànim de lucre de les comarques valencianes està obert des d'avui fins al 17 de juliol