728×90 caixa onti
Home > Destacat > La campanya “Respecta’m, sense un sí és no” s’aplicarà al protocol de barres

La campanya “Respecta’m, sense un sí és no” s’aplicarà al protocol de barres

La campanya “Respecta’m, sense un sí és no” de l’Ajuntament d’Ontinyent contra les agressions sexistes a l’àmbit de l’oci, va a donar un nou impuls a l’aplicació del protocol de barres per comparses i establiments d’oci nocturn. Des d’aquest divendres, la Regidoria d’Igualtat i Dona facilita online a través de l’apartat “Igualtat i Dona” de la web www.ontinyent.es la documentació necessària per sumar-se a la iniciativa, i va a intensificar-se el treball per sumar adhesions que ve fent-se amb ajuda d’un equip de voluntariat.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és la de dotar a la població de recursos i coneixements per a poder fer front a les agressions sexistes que es puguen produir als diferents espais públics. La campanya, que acompleix un any de funcionament, ha aconseguit ja un 40% d’adhesions entre les 24 comparses de Moros i Cristians, però pel que fa a l’àmbit dels establiments d’oci “la xifra suposa encara un percentatge molt reduït del total amb què es compta a la població, pel que anem a intensificar el treball per sumar recolzaments”, explicaven. El “Protocol de Barres” és una formació a càrrec de la regidoria que aporta ferramentes específiques en matèria de prevenció d’agressions sexistes a la plantilla dels respectius locals, que en sumar-se passen a comptar amb el distintiu “Aquest és un espai lliure d’agressions sexistes”.

Per altra banda, i coincidint amb les festivitats locals amb més aglomeració de participants, es seguirà comptant amb el “Punt Respecta’m”, un espai físic en el qual voluntàries formades han treballat per tal de difondre els objectius de la campanya i conscienciar a la ciutadania. A més al “Punt Respecta’m” es recullen a través d’una bústia d’experiències relats personals i anònims que expressen haver patir algun tipus d’agressió masclista en aquell mateix context i que evidencia la necessitat d’aquestes campanyes.

Des de la regidoria es constata que “cal seguir treballant i dotant de recursos a aquesta campanya, dotant-la de contingut i fent-la extensiva per a seguir conscienciant i sensibilitzant a la població, per tal de fer front al sexisme i prevenir conjuntament les diferents violències que encara patim als espais d’oci. És responsabilitat de totes les persones que vivim a Ontinyent crear espais lliures d’agressions masclistes i sexistes”, concloïen.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent retrà homenatge aquest dissabte a 8 personalitats històriques de la sanitat local

Els carrers adjacents al nou Hospital recordaran als metges José Riera, Juan Sayas, Rafael Rovira, Rafael Galiana i Luis Bonastre; les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i l’infermera Rosario Llin