728×90 caixa onti estiu
Home > Destacat > Europa destina 500.000 € a rehabilitar la muralla nord i instal·lar un ascensor panoràmic a la Vila

Europa destina 500.000 € a rehabilitar la muralla nord i instal·lar un ascensor panoràmic a la Vila

Ontinyent ha obtingut un subvenció de 500.000 euros, procedents dels fons europeus FEDER, per a restaurar la muralla nord i per instal·lar un ascensor panoràmic per accedir des del llit del Clariano al barri medieval de la Vila. Es tracta d’una intervenció prevista al projecte “Riu Viu” del Govern d’Ontinyent, amb el qual es pretén integrar la part més baixa de la ciutat amb el nucli històric, i de la qual donaven detalls hui l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el Director General d’Administració Local, Toni Such, el departament del qual ha tramitat les ajudes europees.

Jorge Rodríguez recordava que ajustar els projectes municipals a les directius de la Unió Europea ha permès confirmar l’arribada de més de 3’1 milions d’euros en subvencions en menys de dos mesos, en afegir-se esta subvenció a altres també dels fons europeus FEDER, com els 2’5 milions d’euros del programa EDUSI i els 112.000 euros atorgats per a l’adquisició d’un autobús elèctric.

EconomyCash Juny

El projecte, en paraules de l’alcalde, “suposarà molts beneficis per a la ciutat, des de tres vessants: treballem en la línia de convertir el Clariano en un “riu viu” que siga no un punt de separació del poble sinó de connexió, una línia dins la qual estan també el projecte de rehabilitació del Pont Vell o les millores a la part baixa del pàrking de Paduana; posem en valor un element patrimonial com és la muralla; i facilitem l’accés i la comunicació del barri de La Vila, que compta amb una trama urbana complexa, i on ara es podrà accedir directa i còmodament des de l’estacionament de Tortosa i Delgado”, assenyalava.

L’alcalde també apuntava com a “clau” el “canvi transcendental” experimentat al Govern Valencià, “on comptem amb un President com Ximo Puig, i amb càrrecs com Toni Such, que han estat alcaldes, i que tenen un caràcter municipalista que implica molt més a la Generalitat amb les necessitats dels municipis”. Segons ha exposat Rodríguez, “mentre l’anterior administració del PP tornava milions d’euros de fons europeus per manca de gestió, com que el Govern del Botànic està centrat en el que ha de fer i no en altes coses, té capacitat per obtenir i tramitar les ajudes europees que abans s’escapaven”.

Així, dins de l’aposta per recolzar els ajuntaments, han sorgit les convocatòries amb fons europeus per a Mobilitat Sostenible i de Recuperació del Patrimoni. Estes convocatòries han servit per atorgar la referida ajuda per al bus elèctric que es confirmava al mes d’abril, i ara estos 500.000 euros que, afegits a una aportació municipal, permetran fer realitat un projecte pressupostat en 1’2 milions d’euros.

Toni Such explicava que amb les ajudes convocades des de Presidència de la Generalitat a les què ha accedit Ontinyent “volem per una banda afavorir per una banda la sostenibilitat del nostre transport, que ha de marcar el seu futur; i per altra posar en valor el patrimoni cultural, històric i artístic valencià, però de manera activa: han de ser actuacions que puguen ser gaudides per la ciutadania, perquè això a més a més genera activitat i afavoreix l’economia i genera una dinàmica positiva als ajuntaments”, assenyalava.

Such recordava que a estes ajudes extraordinàries per a Ontinyent cal afegir altres com els 263.000 euros que la Generalitat destinarà a la ciutat enguany dins el Fons de Cooperació Municipal que coparticipa la Diputació de València, “tot amb l’objectiu d’impulsar l’activitat al municipi”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Directe: Esmorzar de la Llàgrima Ontinyent 2019

Segueix en directe el primer acte de la setmana gran de les festes de Moros …