matricula iespouclar 728x90px
Home > Destacat > Condemnat un ontinyentí amb presó per defraudar més de 3 milions d’euros

Condemnat un ontinyentí amb presó per defraudar més de 3 milions d’euros

L’ontinyentí Ramón Cerdá ha estat condemnat per l’audiència Nacional, a 13 anys de presó per defraudar 3,2 milions d’euros d’IVA, pel que li ha imposat una multa per aquesta quantitat per delictes d’associació il·lícita i falsedat de documentació pública i mercantil.

Cerdá ha rebut la sentència més alta, que altres 16 persones més, les quals tenen unes penes entre 2 i 8 mesos de presó. Altres dos han estat absoltes més, i altra persona ha quedat exclosa per estar ja morta.

Segons han informat diverses fonts, Cerdá s’hauria dedicat durant els anys 2004, 2005 i 2006 a vendre societats pantalla perquè els compradors pugessin utilitzar-les per evitar pagar l’IVA. A més a més, també se l’ha relacionat amb el cas Gowex, una empresa proveïdora d’internet wifi que va ser denunciada per falsedat de comptes.

La sentència assenyala que l’activitat de Cerdá Sanjuan, era la constitució de societats sense activitat, amb capital, domicili i administradors per a la seua venda a tercers, per mitjà de la pàgina web sociedadesurgentes.com, ubicada a la ciutat d’Ontinyent. Entre les societats destaquen algunes com “Caloret Valencia S.L. i Possibilitium Business,” utilitzades en la compra del grup de Viatges Marsans, o “Good and Better” implicada en la trama Gürtel.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Convoquen noves mobilitzacions per la defensa de les pensions públiques per aquest dissabte 26

Dissabte 26, 12h nova concentració per la Defensa del Sistema Públic de Pensions