728×90 caixa onti
Home > Destacat > El CJC dóna la raó a la Mancomunitat en el conflicte amb el COR pel transport del fem
Imatge d'arxiu

El CJC dóna la raó a la Mancomunitat en el conflicte amb el COR pel transport del fem

El Consell Jurídic Consultiu (CJC) ha donat la raó la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida en el conflicte obert amb el Consorci de Residus (COR) davant la imposició de transportar el fem a Ròtova en lloc de fer-ho al Palomar des d’agost de 2012, una situació que ha suposat un sobrecost de 599.841,22 respecte a quan s’enviava el fem a la planta de transferència de Bufali. Com reconeix el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «estem satisfets amb el dictamen perquè ens dóna la raó sobre l’existencia un perjudici real a la Mancomunitat i els pobles de la Vall d’Albaida per una decisió unilateral del COR». Gomar lamenta que haja hagut de ser el CJC el que ho ratifique «però demostra que no anavem desencaminats quan ens hem mantinguts ferms davant d’una imposició que ens ha causat greus problemes de liquiditat».

El sobrecost del servici mancomunat de recollida i transport dels 34 municipis per ha provocat una lessió patrimonial que la Mancomunitat que ve reclamant al COR des d’aleshores. Ara és el CJC qui declara la responsabilitat del Consorci de Residus aixó com l’abonament de la corresponent indemnització pels perjudicis derivats del retard en la posada en marxa de l’estació de transferència del Palomar segons l’apartat 1.4.4 del plec de condicions tècniques del projecte de gestió de residus urbans que indica que s’han d’habilitat punts de lliurament quan els trajectes d’anada superen els 30 minuts i que «el nombre, la ubicació i la capacitat de cadascuna de les estacions de transferència proposades vindran determinats per la ubicació de la instal·lació de valorització de residus urbans considerada en el projecte de gestió».

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La companyia basca Anita Maravillas portarà Jon Braun a Montaverner i Aielo de Malferit

És la tercera companyia que s’anuncia per a la Mostra després dels valencians Fàbrica de paraules i els castellans Cal y Canto