amic ficcions
Home > Cultura > Un segle de tren a Ontinyent

Un segle de tren a Ontinyent

Ahir dissabte 6 d’ octubre es va inaugurar al local social de l’Associació de Veïns el Llombo de Ontinyent, la exposició “Un segle de tren a Ontinyent”, una mostra de més de 100 fotografies i documents  relacionats amb el segle llarg de vida que té la línia. La inauguració va córrer a càrrec de Basilio Álvarez, autor del llibre El ferrocarril de Xàtiva-Alcoi: empeño y supervivència i de la presidenta de la Associació de Veïns el Llombo, Maria José Reig.

La revindicació, per a desgràcia de les comarques centrals, torna a ser notícia davant les declaracions el 27 de juny de 2012 del secretari d’Estat d’Infraestructures, Rafael Català, en què anunciava que el Ministeri de Foment preveia suprimir diverses línies ferroviàries de distància mitjana i substituir-les per autobusos, i la més greu i més propera que és la falta de dotació pressupostaria als Pressupostos Generals del Estat per aquesta línia de ferrocarril.

Com va dir Basilio Álvarez en l’acte d’inauguració, el tren va suposar per a tothom del segle XIX, poder desplaçar-se a qualsevol lloc a uns preus raonables i arribar a en lloc al mateix temps que els de primera classe; una revolució comparable al que hui en dia és per a nosaltres la xarxa d’ internet. No ens podem arriscar a perdre aquesta línia que és l’eix vertebrador de les comarques centrals i cal unir-se en les revindicacions que des de diferents col·lectius es fan a través de la Plataforma Salvem el Tren, que té previstes una sèrie de mobilitzacions i convida a tota la ciutadania a unir-se a elles.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

10 actuacions musicals en directe amenitzaran la Fira

També hi haurà jocs en família, un espectacle de màgia i activitats als estands de «Fira Jove»