728×90 caixa onti
Home > Cultura > Un acord per difondre i promocionar les Terres dels Alforins

Un acord per difondre i promocionar les Terres dels Alforins

La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho; el representant de Terres dels Alforins, Pablo Calatayud i els alcaldes de Fontanars dels Alforins, Moixent i La Font de la Figuera, Julio Biosca, Teófilo Fito Martínez i Vicent Martínez, han signat avui el “Compromís de Fontanars dels Alforins” per a afavorir la competitivitat turística de Terres dels Alforins.

Pilar Moncho ha traslladat el suport del Patronat de Turisme a aquesta unió ratificada avui. “Ara hi ha tres ajuntaments units al costat del col·lectiu d’empresaris cellerers de Terres dels Alforins que s’escolten i treballen des de la col·laboració, la peça fonamental de l’èxit de futures accions”.

Tal com ha explicat la màxima representant de l’Àrea de Turisme de la Diputació, “avui naix un acord per a afavorir la competitivitat turística d’un territori únic, d’un paisatge propi amb un actiu econòmic de primer ordre, el cultiu, la producció i comercialització de vins d’alta qualitat, emmarcats en la D.O. València amb marca pròpia: Terres dels Alforins”.

València Turisme ha finançat un Pla director turístic de Terres dels Alforins amb un horitzó cuatrienal (2016-2020) amb l’objectiu de posicionar la marca turística del territori i afavorir la competitivitat dels llocs turístics de la zona.

Amb aquest pla i amb la signatura de l’acord “responem a la promesa que us vam fer, fa ara un any, als alcaldes de la zona de treballar conjuntament per a la promoció i difusió de Terres dels Alforins. I en la nostra resposta, des de València Turisme també fem partícips als agents privats, fonamentals per al desenvolupament econòmic d’aquesta terra”, ha manifestat la diputada de Turisme.

En aquest sentit, Pilar Moncho ha incidit en la idea que “estem fent realitat una nova manera de fer les coses, obrint potencialitats i recursos turístics per a transformar-los en productes turístics competitius que siguen capaços d’atraure un turisme enològic real i sostenible que, a més, serà un revulsiu per a minimitzar l’estacionalitat turística valenciana”.

Els cellerers de Terrres dels Alforins han agraït l’obertura de mirades. “El que els íbers no van fer nosaltres sí estem fent amb la unió de tres pobles, Fontanars dels Alforins, Moixent i La Font de la Figuera”, ha dit Daniel Belda.

En representació de Terres dels Alforins, Pablo Calatayud ha recordat que “portem molts anys de treball en els quals hem anat aconseguint moltes metes, hem passat de la producció majoritària del vi de granel a l’actual 95 % de vi embotellat d’alta qualitat. Som 12 empreses vitivinícoles que volem mostrar-nos al món i, sobretot, reivindicar la nostra marca de qualitat com a signe d’identitat”.

Font: Diputació de València

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Miguel Romea dirigirà l’estrena de la temporada de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

La nova programació comptarà amb directors de prestigi i joves solistes amb experiència internacional