amic ficcions
Home > Cultura > Presenten la primera edició del Certamen per a gran Colla de Percussió i Dolçaines Ciutat d’Ontinyent

Presenten la primera edició del Certamen per a gran Colla de Percussió i Dolçaines Ciutat d’Ontinyent

Aquest matí s’ha presentat el l Certamen per a gran Colla de Percussió i Dolçaines Ciutat d’Ontinyent junt a l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València Jorge Rodriguez, i el Regidor de Cultura Alejandro Borrell.

Tindrà lloc el dissabte 22 d’Octubre de 2016 a partir de les 19 h al Teatre Echegaray d’Ontinyent, i participaran tres colles que reunisquen els requisits que regulen les bases. A les 17.30 h, les colles realitzaran un breu passacarrer pels carrers d’Ontinyent fins arribar al Teatre Echegaray, on hauran d’interpretar un pasdoble de lliure elecció com a peça d’assentament a l’escenari, que no serà puntuable, una obra obligada composada per Saül Gómez i Soler, i una obra lliure, estes dos últimes obres seran puntuades pel tribunal, que estarà format per persones de reconegut prestigi i rellevància dins del món de la dolçaina.

L’obra obligada “Rauxa i Foc” ha estat encomanada al seu amic, músic i membre de La Colla, Saül Gómez i Soler, qui en paraules d’ell descriu que “la peça naix per commemorar els 25 anys de La Colla, un grup que és part essencial de la nostra ciutat, ja que es tracta d’una entitat cultural que ha sigut bressol de molts músics i que és, i continuarà sent, un referent al món de la dolçaina. L’obra està dedicada als membres que han format i formen aquest grup al qual em sent tan unit i agraït. És un viatge musical imaginari a través de diferents indrets i elements representatius de la ciutat (El cagalló del gegant, els Grifons, la Senda de la Campana, l’Aigua, la Cova de l’Avern, …)”.

“Rauxa i Foc” fa referència a la campana més gran que trobem al campanar de Santa Maria, que data de 1563. Aquesta campana, antigament alertava els veïns dels perills que envoltaven la ciutat com ara el foc o els bombardejos a la guerra. Amb una música intensa, on el so del campanòleg sempre està present com si es tractara del toc de la campana. Les Colles participants intentaran mostrar els moments d’angoixa que sentirien els ontinyentins quan escoltaven el seu so.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Unió celebra Santa Cecilia aquest cap de setmana

La Unió celebra aquest cap de setmana la festivitat de la patrona de la música, …