fira 728×90
Home > Cultura > Ontinyent sol·licita a Foment ajudes per recuperar la muralla i millorar l’accés a La Vila
Vista panoràmica d'Ontinyent i casc antic de la ciutat. Foto de Jordi Casanova per a TVdigitalOntinyent

Ontinyent sol·licita a Foment ajudes per recuperar la muralla i millorar l’accés a La Vila

L’Ajuntament d’Ontinyent ha sol•licitat al Ministeri de Foment una subvenció del “1’5% Cultural” per tal d’executar noves millores a l’històric barri de La Vila. En concret, el projecte de Restauració de la Muralla Nord i Millora d’Accessibilitat al Barri de La Vila suposaria una inversió de 982.000 euros del Ministeri i 421.000 euros de l’Ajuntament.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que la sol•licitud d’aquesta ajuda que complementaria el consistori “suposa una mostra més de l’aposta del Govern d’Ontinyent per seguir rehabilitant, revitalitzant i dinamitzant l’històric primer nucli urbà de la ciutat, en aquest cas esperant comptar amb l’ajuda del Govern d’Espanya”.

Aquestes ajudes de caràcter plurianual es demanen per a una muralla, que es troba en l’àrea de protecció declarada com a Bé d’Interès Cultural, la qual també inclou el conjunt del barri de la Vila, l’església de Santa Maria, o el Palau de la Vila, que va ser rehabilitat precisament amb aquesta línia d’ajudes estatals amb una subvenció de 1’7 milions d’euros.

Cal recordar que l’aposta del Govern d’Ontinyent per a actuar a aquest històric barri va incloure la legislatura passada actuacions per un import global de al voltant d’un milió d’euros, en espais com ara la nova zona d’esplai amb aparcament en l’encreuament dels carrers de Roses i Trinitat; les vivendes dels números 29, 35 i 37; el tram de muralla del número 42; l’edifici de la històrica Fusteria Barberà; la vivenda municipal del número 66; el talús del parc de la Vila, la vivenda del carrer de Sant Pere; la pujada a la Vila i el carrer del Regall o el criptopòrtic del Palau de La Vila, entre d’altres.

En la present legislatura s’ha reprès la reurbanització amb obres entre el carrer Sant Pere i la plaça de Sant Pere de Verona, que està previst continuar fins al carrer Trinitat, però, com recordava Jorge Rodríguez, “no sols apostem per reurbanitzar, sinó també per rehabilitat i revitalitzar, com mostren els més de 700.000 euros en ajudes atorgades per l’Ajuntament per rehabilitar cases en esta zona, els 150.000 euros per millores d’equipaments a la Casa Barberá l’aposta per portar gent jove al barri amb la residencia d’estudiants o recentment la recuperació com a recurs turístic i cultural el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado”, recordava.

A més a més, El Govern d’Ontinyent va apostar per a convertir el Palau de La Vila en un element clau per a la dinamització del barri, instal•lant el nou Saló de Plens, la Info Tourist, la Sala d’Exposicions dels Gegants i Cabets o l’espai dedicat al Museu del Tèxtil Valencià.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent contractarà 18 desempleats amb l’ajuda del Consell per pal·liar els efectes de la DANA

Les accions impulsades per l’Ajuntament han permès crear 311 llocs de treball directes als últims quatre anys a Ontinyent