728×90 caixa onti
Home > Cultura > Música i dansa > Saül Gómez estrena a Texas el seu concert per a trompeta i banda Spices

Saül Gómez estrena a Texas el seu concert per a trompeta i banda Spices

La música del compositor Saül Gómez Soler segueix el seu periple internacional i s’escoltarà aquesta setmana a Texas (Estats Units) en el marc de la Conferència Internacional Anual de la Trompeta “The Hyatt Regency” una trobada que, sota el lema “Des del cor de Texas”, reuneix a artistes i intèrprets de tot el món que participen en un intens programa de concerts,  conferències, estrenes, classes magistrals, etc.

El divendres 1 de juny el trompetista valencià José Cháfer, a qui està dedicada l’obra, estrenarà al costat de la banda de l’O.S. Air Band of the West Spices, un concert per a trompeta solista i banda simfònica que s’organitza en diferents seccions que fan referència a l’univers gustativo representat per combinacions de diferents espècies que estimulen aquest sentit.

Per a aconseguir-ho, Saül Gómez utilitza diferents elements. Després d’una suggeridora obertura (Estimulant els sentits) en la qual ens desperta els sentits i ens convida a descobrir un univers de contrastos, el compositor d’Ontinyent ens descobreix a través del seu llenguatge musical els encants de diferents espècies: la menta fresca o fresh mint (un bufe d’aire fresc per al
nostre paladar i oïda);; el sucre i canyella o sugar and cinnamon (aqueix moment dolç que defineix els bons moments);; el chilli pepper (una aventura a una experiència sensorial explosiva, t’atreveixes a provar-ho?) i el peppermint, la frescor de l’herba fresca, que ens inunda de nou amb el seu envolupant i herbal aroma.

Tot un cresol de sabors que defineixen aquesta obra que, com afirma Saül Gómez, “ha sigut fruit d’un intens treball al costat del trompetista José Cháfer i que ha donat com resultat una composició plena de detalls i sensacions en la qual l’oïdor assaborirà una música plena de contrastos”. I afig “per a mi és un gran orgull que un músic de tant nivell com José Cháfer siga l’ambaixador de la meua música en aquesta trobada internacional”.

A més de l’estrena d’aquest concert, José Cháfer oferirà un recital al costat de la trompetista Rebecca Guilt i actuarà al costat del seu grup Spanish Brass Luur Metall.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Teatre Echegaray acull una eclèctica representació “El Cant Espiritual” d’Ausiàs March de la mà de Carles Dénia

L’actuació que posa música, veu i dansa als 224 versos del poeta i està emmarcada a les activitats que l'Ajuntament ha programat per commemorar el 9 d’octubre