ua 2018
Home > Cultura > Música i dansa > L ’Olleria acollirà este dissabte el XIII Concurs de música festera Francesc Cerdà

L ’Olleria acollirà este dissabte el XIII Concurs de música festera Francesc Cerdà

El Teatre Goya de l’Olleria acollirà este pròxim dissabte 25 de febrer a les 19 h. el XIII Concurs de música festera Francesc Cerdà, enguany en la modalitat de pasdobles. Quatre són les peces finalistes i que opten a eixe primer premi de 3.000 € atorgat pel jurat, i a eixe altre de 500€ que atorga el públic amb els seus vots. “ Enguany hem tornat a incrementar la quantitat del premi, este concurs està cada vegada més consolidat i el nivell dels participants també és cada vegada més alt, i pensem que cal potenciar-lo”, explica Héctor Such, regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria.

Els quatre pasdobles finalistes: Llebeig, Al contrabando, Casa Marau i Monvari seran interpretats al final de la primera part d’un concert, a càrrec de la Societat Escola Musical Santa Cecilia de l’Olleria en la que s’interpretaran marxes mores, cristianes i pasdobles de diferents compositors.

En el transcurs del concert, també es farà el lliurament de l’Edició de les partitures al guanyador del 12é concurs. L’acte finalitzarà amb el lliurament dels dos premis d’enguany i la interpretació de la peça guanyadora, posant el punt i final l’Himne de la Festa, una de les peces que Francesc Cerdà dedicà a les festes de moros i cristians de l’Olleria.
Francesc Cerdà, un amant de la música festera

Francesc Cerdà fou un músic i compositor de l’Olleria que dedicà bona part de la seua obra a la festa de Moros i Cristians. De fet, composà expressament una peça per a cadascuna de les Filaes, a més de ser l’autor de l’Himne de la Festa de l’Olleria.
En gratitud i reconeixement a tot eixe llegat, la Societat Escola Musical Santa Cecilia, la Junta Central de Moros i Cristians i l’Ajuntament crearen este concurs de música festera que porta el seu nom i del que enguany se celebra la tretzena edició.

Font: Ajuntament de l’Olleria

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Una Fira de Tendes Tapes i Rock de rècord traurà 73 comerços i establiments hostelers al carrer

Ontinyent viurà una Fira de Tendes, Tapes i Rock de rècord el cap de setmana …