728×90 caixa onti
Home > Cultura > Moros i Cristians > La Societat de Festers recupera dos vestits dels Moros Marinos

La Societat de Festers recupera dos vestits dels Moros Marinos

La Junta de Govern de la Societat de Festers ha recuperat dos vestits de la Comparsa Moros Marinos d’Ontinyent datats de principis del segle XX. Estos vestits es trobaven a l’arxiu de la Federació de Festes de Moros i Cristians de la Mare de Déu dels Desemparats de Muro d’Alcoi.

Segons arrepleguen les cròniques de la Festa de Muro d’Alcoi, estes peces anaven acompanyades d’altres objectes en una donació que va realitzar, fa molts anys, una família procedent d’Ontinyent i posteriorment traslladada a Muro.

La donació que rep el Museu Fester d’Ontinyent, consta de dos bombatxos blaus, dos bruses roges amb marinera primorosament brodada, calces i barret de Fes roig amb l’estrella i la mitja lluna, principals elements del tradicional vestit d’aire otomà d’una comparsa de les més antigues de les nostres festes, nascuda en 1865.

Aparentment l’estat que presenten és bo, no estan molt castigats per la manipulació i el pas del temps a causa de les condicions en què han estat dipositats. Des del Museu Fester va a desenvolupar-se tot el procés de recuperació i a treballar amb els teixits a base d’un procés de neteja en profunditat, a mans de personal especialitzat, que torne tota la intensitat als colors originals, abans de ser exposats en les instal·lacions.

Des d’ara estos vestits passen a formar part del fons del Museu Fester d’Ontinyent, que té com a principal finalitat recuperar i conservar el nostre patrimoni fester.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

També pot interessar-te

Galeria: Eleccions a la presidència de Festers

Instàntanies que ens ha deixat este matí a la Societat de Festers durant el procés d'eleccions