fira 728×90
Home > Destacat > La Unió Musical d’Albaida realitza un concert per celebrar els seus #90AnysAranya.

La Unió Musical d’Albaida realitza un concert per celebrar els seus #90AnysAranya.

L’acte serà a les 18:30h al Cinema Odèon d’Albaida i rebrà també la presentació dels càrrecs festers de Moros i Cristians d’Albaida 2013.

Com cada any i apropant-se al Mig Any fester d’Albaida, se celebra el concert de música festera i presentació de càrrecs de Moros i Cristians 2013. Aquest any, i dins de la programació del 90 aniversari, la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” interpretarà obres de música festera tan de compositors albaidins com d’altres peces que representen la societat.

Unio musical l'aranya AlabaidaEl concert serà a les 18:30h al Cinema Odèon d’Albaida i s’escoltarà obres com Ja Baixa l’Aranya. Sobrenom de la marxa mora Unión Musical Albaidense composada per Francisco Esteve Pastor, que fou el nom de la sèrie monogràfica de música autòctona enregistrada per la societat en l’any del seu 75 aniversari i posteriorment el seu segon volum al 2005. Aquesta obra, destaca per la seua composició clàssica de marxa mora i que per a l’Aranya és com un himne.

L’Aranya interpretarà també obres composades per membres de la societat com la marxa mora Paullabêl de Mario Roig, la marxa cristiana Biscaïns 1957 del director Jose Javier Sanz o també el pas-doble Sacul de l’il·lustríssim compositor En Fernando Tormo Ibàñez. Precisament, la Unió Musical d’Albaida convoca el I CONCURS DE COMPOSICIÓ DE PASDOBLES FERNANDO TORMO IBÁÑEZ amb motiu dels 90AnysAranya. L’objectiu és fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música i també difondre l’estil musical i la figura de l’il·lustre compositor albaidí Fernando Tormo, director de l’Aranya entre 1951 i 1953.

També s’escoltarà la marxa mora Almunastir composada per Ramón Garcia al 2003 per encàrrec de l’Ajuntament d’Elda, i que fou l’obra obligada del XVIII Certamen de Música Festera d’aquesta ciutat. I per finalitzar dos obres de caire contrabandista, Afar Mosém de l’albaidí Juan Carlos Sempere i Andrés Contrabandista de Óscar Navarro.

Les capitanies que representen la festa mora i cristiana d’Albaida en aquest 2013 són la filà Moros Nous i els Contrabandistes.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les festes de Moros i Cristians d’Albaida atrauen milers de visitants

En especial els actes del 9 d’octubre on va tindre lloc l’Entrada i on van assistiren autoritats de tots els àmbits de l’administració públics. L’Alcalde Josep Albert s’ha mostrat molt satisfet per les festes d’enguany i ha manifestat la seua emoció al recaure la Capitania Cristiana en la seua filà, els Templaris.