728×90 caixa onti
Home > Cultura > Moros i Cristians > Festers demana la protecció de Bé d’Interés Cultural per a les ambaixades i la baixada del crist
Acte de la baixada del Crist. Foto de DosClicks

Festers demana la protecció de Bé d’Interés Cultural per a les ambaixades i la baixada del crist

La Societat de Festers d’Ontinyent, ha représ el tràmit per aconseguir declarar com a bé d’interés Turístic l’acte de les Ambaixades i la Baixada del Crist, després que Conselleria haja indicat els requisits a complir.

Aquest tràmit fou iniciat en 2011 per l’anterior president de Festers, Rafa Ferrero, que va sol·licitar la protecció d’aquests dos actes, ja que hi han paraescut inalterables durant els últims 158 anys.

Després del canvi de govern a la generalitat, i les diferents insistències de Festers, finalment la conselleria ha definit una comissió i uns criteris per poder sol·licitar-ho, entre els quals deu participar més d’un 15% del cens de la població, el qual Festers complix, i pel qual cal adaptar el nou informe. Pel qual, ara mateix festers es troba immers en la redacció, a càrrec del cronista Alfred Bernabeu, la documentació necessària, entre la qual s’ha demanat el suport a totes les institucions municipals i associacions del poble per demostrar la constància d’aquests actes.

Segons han assenyalat des de la pròpia junta de Festers a TVDigitalOntinyent, “Conselleria ha afirmat, que donaran prioritat a la instància d’Ontinyent per haver sigut el primer poble de la CV en sol·licitar-ho, i s’han compromés a revisar-ho de forma individual, i per tant no esperaran a què tots els pobles ho envien per comprovar-ho individualment”.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Entrevista a Vicent Pla, candidat a la presidència de Festers

Aquest diumenge es celebren les eleccions a la presidència de la Societat de Festers d'Ontinyent. En aquesta entrevista parlem amb Vicent Pla, un dels dos candidats presentats