728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Albaida > Albaida ja compta amb nova Junta Central de Moros i Cristians

Albaida ja compta amb nova Junta Central de Moros i Cristians

El divendres passat, reunits en assemblea, es va presentar la nova Junta Central de Moros i Cristians (JUCEF). Aquesta, amb representació de varies filaes, està encapçalada per Vicent Bellver, i compta amb Vicent Espí com a vicepresident, Rocio Galán i Maria Soler com a secretàries, Rafa Quilis i Ludi Martínez com a tresorers, Eugeni Guillen com a informàtic i disseny, Juan Carlos Sempere com assessor musical, D. Antonio Ferrando com assessor religiós i Mari Galán i Paloma Tormo com administratives. D’esta manera són les filaes Tuareg, Templaris, Maseros, Càbiles, Kalifes i Moros Nous les que componen aquesta nova junta. No obstant això, el President de la nova Junta Central, Vicent Bellver, va explicar que amb ells s’enceta una etapa on es donarà participació, amb veu i vot a tots el representants de la Junta i també a les filaes d’Albaida.

La nova junta ja ha portat accions per tal de millorar la festa i així ho va comunicar a l’assemblea del passat divendres. Una d’aquestes accions ha sigut l’esclariment sobre tot allò relatiu a la disparada de la pólvora a l’acte de les Ambaixades. És per això, que la junta s’ha reunit amb l’Alcalde de Banyeres de Mariola, amb el Regidor de Festes del consistori i el Secretari de la Comissió de les seues Festes per tractar temes entre els quals es troben els relatius a la llicència per adquirir la pólvora, el procés per al permís d’armes en la disparada, així com els requisits per al magatzematge d’aquesta. Tots ells, temes que es troben contemplats en la nova normativa ITC 26, la qual afectarà la festa a partir del proper any 2019.

Entre els punts debatuts el passat divendres destaquen els relatius al calendari fester, la diana i els ja populars “tardeos”. Pel que fa al primer, les dates que han estat fixades al calendari són la Proclamació de Càrrecs Festers (3 de març), el Concert Fester (7 d’abril) i el Mig Any fester (14 d’abril). Respecte al segon punt, i per tal d’impulsar i millorar l’acte de la Diana, es va proposar el disseny d’un nou itinerari el qual recorreguera totes les filaes participants així com altres accions que aniran perfilant-se. Per finalitzar, pel que respecta a l’organització dels “tardeos”, d’ara en endavant seran les capitanies les que tinguen prioritat a l’hora de rebre l’autorització oportuna del consistori i de la junta, per tal que siguen aquestes les que obtinguen una ajuda econòmica extra que contribuïsca a afrontar les despeses que suposa el càrrec.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida commemora el 50 aniversari de la mort de José Segrelles

El 3 de març de 1969, quan l’Apol·lo IX començava el seu viatge amb el …