728×90 caixa onti estiu
Home > Cultura > Més de 1.000 persones visiten a Ontinyent l’exposició “Imatges i Memòria de Mauthausen”

Més de 1.000 persones visiten a Ontinyent l’exposició “Imatges i Memòria de Mauthausen”

Més de 1000 persones han visitat durant les últimes setmanes a la Casa de Cultura d’Ontinyent l’exposició  “Imatges i memòria de Mauthausen”, una mostra formada per imatges i textos que documenten la realitat del camp d’extermini nazi de Mauthausen-Gusen, on van estar deportats centenars de valencians i entre ells diversos ontinyentins. A més de l’assistència de diversos grups d’alumnes dels centres educatius, cal destacar l’assistència de 130 persones durant l’última edició de la “Nit Oberta”.

alumnesiespouclarAmb la finalització de la mostra el passat dissabte 16 de novembre es tanca el cicle “Guerra i Oblit” organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de diverses entitats, i dedicat a la memòria dels valencians i valldalbaidins que patiren els camps d’extermini nazis. Dins d’aquest cicle, la ciutat ha acollit fins a 18 activitats a l’últim mes i mig, entre elles dues exposicions, dues conferències, dues visites guiades, un audiovisual, la projecció de 2 pel·lícules i 8 documentals, així com un acte d’homenatge en memòria dels valldalbaidins morts a Mauthausen.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, valorava positivament l’acollida a estes activitats, destacant que

“en temps de crisi reapareixen discursos i comportaments totalitaris,  i és una obligació moral d’aquells que creem en la democràcia no oblidar la història per que no es torne a repetir. En aquest sentit haviem pensat que era un bon moment per a retre  homenatge a tots els ontinyentins, valldalbaidins i valencians que lluitaren al seu dia per un sistema democràtic, pels drets i les llibertats, el que els va acabar costant el trasllat al camp d’extermini de Mauthausen”, explicava.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment l’EPA de Sant Carles, l’Associació de Veïns del Llombo, el Cine-Club Utiye, la Universitat de València i els tècnics municipals, destacant que les activitats realitzades “han estat fruït de l’esforç i la implicació personal de molta gent, sense la qual no hauria estat possible un programa tan complet com aquest”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Joves de l’Institut d’Albaida construeixen drons socials

El Projecte Educatiu “La Fira Aèria” es desenvolupa per tercer any consecutiu en l'Institut d'Albaida i conclourà al maig amb un gran esdeveniment en la Universitat de València