matricula iespouclar 728x90px
Home > Cultura > L’EntreComarques posa punt i final a la Vall d’Albaida

L’EntreComarques posa punt i final a la Vall d’Albaida

L’EntreComarques posa punt i final a la seua edició d’enguany a la Vall d’Albaida. El programa turístic, que ha recorregut seixanta municipis de sis comarques valencianes des de febrer, visitarà diumenge de matí l’Olleria, que obrirà les portes del convent dels caputxins i el palau dels Marau als visitants.

El convent dels caputxins s’assenta sobre una antiga ermita situada a la zona de la “Serratella” dedicada als Sants de la Pedra sobre la qual es va fundar el convent en 1601. Dedicat a les missions, l’hort compta amb un arbre monumental, la Murta, el considerat com un dels més grans i antics d’Europa. A l’interior del convent es conserven col·leccions etnogràfiques importants així com un museu dedicat al pintor italià Óscar Marziali.

El palau dels Marau es coneix també com la Casa Santonja des que, a finals del XIX, la vídua de l’últim Marau es va casar amb un Santonja. Es tractava d’una família il·lustrada i liberal, relacionats amb el poder de l’època i la maçoneria. Al voltant de 1810 es va realitzar una intervenció artística per decorar l’escala i la gran sala del palau, seguint els cànons de la il·lustració i representant un univers complet a la sala on hi simbologia relacionada amb la maçoneria.

Amb el suport del patronat de turisme de la Diputació de València, l’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor per a donar a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels 60 municipis participants.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un cap de setmana per a descobrir els museus de la comarca, a més d’Agullent i Bocairent

El cap de setmana vinent es presenta com l’ocasió ideal per a visitar la Vall …