728×90 caixa onti
Home > Cultura > La “Memòria de la Modernitat” supera els 2000 visitants a Ontinyent

La “Memòria de la Modernitat” supera els 2000 visitants a Ontinyent

“Memòria de la Modernitat”, l’exposició itinerant de tresors artístics de la Diputació de València, ha superat ja els 2000 visitants al seu primer mes d’estada a la Casa de Cultura d’Ontinyent. La mostra, que inclou més de 60 obres del patrimoni de la corporació valenciana, ha despertat l’interès d’un públic format majoritàriament per veïns i veïnes d’Ontinyent, però també ha servit per atraure grups i persones interessades d’altres municipis de La Vall d’Albaida, de tota la Comunitat Valenciana (València, Alacant, Elx, Almussafes, Alcoi, Benicarló, Port de Sagunt, Dènia, Xàtiva, Montcada, Benicarló o Massanassa); d’altres comunitats autònomes (Madrid, Lleó, Granada, Ciudad Real, Albacete, Biscaia o Astúries) i també turistes d’altres països que han visitat la ciutat (Canadà, Austria, Alemanya o Anglaterra).

Cal recordar que l’exposició s’inaugurava el passat 29 d’octubre per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, qui coincidien en destacar la mostra com “una ocasió única i ineludible” per contemplar una de les mostres més importants de la pintura valenciana, amb peces d’artistes com Sorolla, Pinazo o Equip Crònica, sense haver de desplaçar-se a València. La mostra fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb una especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai a les dones artistes que despuntaren com a pioneres en la seua època, i també s’hi inclou obres que aborden temàtiques amb un elevat compromís social i polític, així com un constant diàleg entre el passat i el progrés.

L’exposició va aparellada a la realització d’activitats com visites guiades, taules rodones o tallers didàctics que tindran lloc fins al mes de febrer, sempre gratuïtes, i a les que es convida a participar a centres escolars, associacions, i col·lectius de tot tipus de la ciutat i la comarca. Al marc de la primera tanda de 30 activitats previstes fins a final d’any s’han dut a terme ja un total de 7 visites guiades, i aquest proper divendres, 30 de novembre, a les 21:30 hores, es durà a terme la que serà la primera de les visites guiades nocturnes previstes per a públic en general. Les persones interessades a participar de les activitats poden posar-se en contacte amb el departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, al telèfon 962918230. Memòria de la Modernitat”, que podrà ser visitada fins a finals del proper mes de febrer, s’acompanya també d’una segona mostra titulada “Coneix la Diputació”, que es pot visitar al mateix període al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i on es presenta la institució de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comunicat de les penyes de l’Ontinyent C.F.

La Directiva de l'Ontinyent ignora els socis i els estatuts del club.