728×90 caixa onti
Home > Cultura > La “Memòria de la Modernitat” supera els 2000 visitants a Ontinyent

La “Memòria de la Modernitat” supera els 2000 visitants a Ontinyent

“Memòria de la Modernitat”, l’exposició itinerant de tresors artístics de la Diputació de València, ha superat ja els 2000 visitants al seu primer mes d’estada a la Casa de Cultura d’Ontinyent. La mostra, que inclou més de 60 obres del patrimoni de la corporació valenciana, ha despertat l’interès d’un públic format majoritàriament per veïns i veïnes d’Ontinyent, però també ha servit per atraure grups i persones interessades d’altres municipis de La Vall d’Albaida, de tota la Comunitat Valenciana (València, Alacant, Elx, Almussafes, Alcoi, Benicarló, Port de Sagunt, Dènia, Xàtiva, Montcada, Benicarló o Massanassa); d’altres comunitats autònomes (Madrid, Lleó, Granada, Ciudad Real, Albacete, Biscaia o Astúries) i també turistes d’altres països que han visitat la ciutat (Canadà, Austria, Alemanya o Anglaterra).

Cal recordar que l’exposició s’inaugurava el passat 29 d’octubre per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, qui coincidien en destacar la mostra com “una ocasió única i ineludible” per contemplar una de les mostres més importants de la pintura valenciana, amb peces d’artistes com Sorolla, Pinazo o Equip Crònica, sense haver de desplaçar-se a València. La mostra fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb una especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai a les dones artistes que despuntaren com a pioneres en la seua època, i també s’hi inclou obres que aborden temàtiques amb un elevat compromís social i polític, així com un constant diàleg entre el passat i el progrés.

L’exposició va aparellada a la realització d’activitats com visites guiades, taules rodones o tallers didàctics que tindran lloc fins al mes de febrer, sempre gratuïtes, i a les que es convida a participar a centres escolars, associacions, i col·lectius de tot tipus de la ciutat i la comarca. Al marc de la primera tanda de 30 activitats previstes fins a final d’any s’han dut a terme ja un total de 7 visites guiades, i aquest proper divendres, 30 de novembre, a les 21:30 hores, es durà a terme la que serà la primera de les visites guiades nocturnes previstes per a públic en general. Les persones interessades a participar de les activitats poden posar-se en contacte amb el departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, al telèfon 962918230. Memòria de la Modernitat”, que podrà ser visitada fins a finals del proper mes de febrer, s’acompanya també d’una segona mostra titulada “Coneix la Diputació”, que es pot visitar al mateix període al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i on es presenta la institució de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Nico Calabuig: “Treballarem més i millor per Ontinyent amb un equip competent, il·lusionat i propositiu”

La candidatura “Ontinyent: un Compromís necessari, un riu de possibilitats” desgrana les principals prioritats per fomentar l’economia local i fa una crida a sumar “tota la gent que vulga construir un futur més pròsper, just, sostenible i participatiu per a Ontinyent”